Koronavirus in turizem: spremembe razpisa za sofinanciranje vodilnih destinacij

2 marca, 2020

Spremenjene razmere na globalnih trgih (koronavirus) vplivajo tudi na izvedbo aktivnosti destinacij, zato je Slovenska turistična organizacija v petek objavila spremembe in dopolnitve odprtega javnega razpisa za sofinanciranje vodilnih destinacij.

Javna agencija Republike Slovenije za trženje in promocijo turizma, Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, je danes objavila spremembe in dopolnitve javnega razpisa »Za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij Slovenije v letu 2020«, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 8/2020 z dne 7. 2. 2020 (Ob-1316/20).

Za podporo turističnemu gospodarstvu

Zaradi nenadnih spremenjenih globalnih gospodarskih razmer in posledičnega vpliva na spremembo turističnih tokov, se je Slovenska turistična organizacija (STO) odločila za spremembo in dopolnitve javnega razpisa, s ciljem podpore slovenskemu turističnemu gospodarstvu za lažjo premostitev morebitnega zmanjšanja prihoda tujih gostov, predvsem azijskih, ki jih je koronavirus ustavil pri načrtovanju potovanj.

“Ukrep sofinanciranja aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij Slovenije na tujih trgih je razširila z dodatno možnostjo izvedbe aktivnosti tudi na domačem trgu. Vodilne destinacije bodo na podlagi teh dopolnitev lahko izvajale aktivnosti promocije v digitalnih in tiskanih medijih doma in v tujini. Hkrati se je na novo podprla tudi možnost zunanjega oglaševanja ob cestah, s čemer želimo dodatno spodbuditi destinacije, da nagovorijo tranzitne goste, da se ustavijo in obiščejo na svoji poti skozi Slovenijo katero od slovenskih turističnih ikon ali odkrijejo nove skrite kotičke,” pojasnjujejo na STO.


Na podlagi teh sprememb in dopolnitev sta nova roka za oddajo vlog: 12. 3. 2020, do 24:00 in 13. 5. 2020, do 24:00. Skladno s tem so se podaljšali tudi roki za oddajo vprašanj in odgovorov, in sicer lahko prijavitelji postavijo vprašanja za prvi rok oddaje vlog najkasneje do 9.3.2020 do 12:00 ure.


Vse o razpisu najdete TUKAJ.

 

Nazaj na kategorijo obcine.
(Visited 60 times, 1 visits today)