IZLETI PO

SLOVENIJI

Slovenija ponuja vse za vsakogar – na dosegu imamo čudovito neokrnjeno naravo, morje, gore, čist zrak, čisto vodo in naravna kopališča. Vse to se prepleta z odlično domačo kulinariko, pristno prijaznostjo domačinov, raznolikimi tradicijami in navadami posameznih pokrajin. Ob tem lahko raziskujemo številne skrite kotičke, odstiramo plasti zgodovine starih krajev, v muzejih in gradovih, se podamo na kulturne in učne poti, se sprostimo v termalnih zdraviliščih, spočijemo vse čute na turističnih kmetijah… In se ves čas zabavamo s celo družino. To poletje ustvarjamo nova doživetja in nove spomine – po Sloveniji.

 

Kje boste porabili turistične bone?

IZLET V

HRIBE

V hribe

Vodenje v gore v zimskih razmerah zahteva usposobljenost in izkušnje

Nevarnosti so v gorah prisotne ves čas in v Planinski zvezi Slovenije so še posebej v zimskem času s pomočjo številnih preventivnih vsebin poudarjali, da zimska sezona skriva drugačne pasti od poletnih, da zimske razmere zahtevajo usposobljene in izkušene posameznike ter če se v gore podajajo manj izkušeni planinci, nujno potrebujejo vodstvo usposobljenih in licenciranih vodnikov.

Preberite več ... »
Namigi za izlet

SKRITI KOTIČKI

Izleti po Sloveniji

Vas Drežnica, obdana z vencem gora in številnimi slapovi

Drežniško sestavljajo zaselki Drežnica, Drežniške Ravne, Magozd, Jezerca in Koseč. Leži ob vznožju zahodne stene Krna in je obdano z vencem gora in hribov. Z gora se prek številnih slapov spuščajo potoki in napajajo obdelano zemljo. Tu lahko najdete svoj kotiček za oddih, šport ter tudi zgodovinsko in etnološko udejstvovanje.

Preberite več »
Več kot 100 načinov za trajnostni obisk Slovenije

 

Izbirajte med destinacijami, nastanitvami, parki, agencijami in znamenitostmi, ki so pridobili znak Slovenia Green.

1
počitniških destinacij
1
ponudnikov nastanitev
1
naravni parki
1
turistična znamenitost
(Visited 1.850 times, 27 visits today)
Close