Prometna varnost: Bolj prazne avtoceste niso dirkališča!

3 aprila, 2020
Samo Kranjec

V času omejitve gibanja že zaznavajo, da je skrb za prometno varnost padla. Na Darsu beležijo znaten padec dnevnega prometa na slovenskem avtocestnem omrežju.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

»Žal pa se hkrati soočamo tudi s povečanim številom voznikov, ki bolj pretočne avtoceste izkoristijo za vožnjo, ki v nekaterih primerih krepko presega največjo dovoljeno hitrost vožnje po avtocestah in hitrih cestah,« opozarjajo.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Tako so denimo na odseku avtoceste med Domžalami in Šentjakobom v letošnjem marcu zaznali 12-odstotno povečanje števila voženj med 180 in 200 km/h v primerjavi z lanskim marcem, pri vožnji nad 200 km/h pa povečanje primerov glede na enako obdobje lani znaša kar 73 odstotkov.

»Še zlasti problematično je dejstvo, da se največje število prekoračenih hitrosti zgodi v dnevnem času, ko je tudi sicer na cestah največ vozil, kar pomeni, da takšni neodgovorni vozniki ogrožajo življenja in varnost preostalih voznikov, ki se v tem času vozijo po nujnih opravkih oziroma na delo v službo,« razlagajo na Darsu.

Prometna varnost v času izrednih razmer

Na Darsu opozarjajo voznike, da je neprilagojena hitrost še vedno glavni vzrok za prometne nesreče. Zato jih pozivajo, naj upoštevajo prometno varnost, vozijo previdno in naj ne dopustijo, da bi zaradi njihove malomarnosti utrpeli usodne posledice drugi, nedolžni ljudje.

»Vsi, ki gredo na pot, naj bodo zbrani in naj dosledno upoštevajo vse prometne predpise, saj bo zdravstveno osebje zaradi trenutnih razmer izredno obremenjeno že brez dodatnih nujnih primerov, ki bi bili posledica prometnih nesreč. Čeprav smo v izjemni situaciji zaradi širjenja nalezljive bolezni, je slovenska policija že napovedala, da bo tudi v tem obdobju še naprej nadzirala stanje prometne varnosti in ukrepala zoper kršitelje,« pravijo na Darsu.

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 140 times, 1 visits today)