Gorske koče pred novo sezono ponujajo priložnost za delo

28 februarja, 2021
Avtor: Nea Culpa, foto: David Lotrič

Čeprav smo trenutno še v epidemiji in čeprav je marsikje še sneg, poleg tega pa še nevarnost proženja plazov, se bodo s pomladjo odpirale tudi gorske koče, ki so sicer zaprte. Nekaj jih išče novo ali dodatno osebje za delo … 

“Gorski svet: mir, tišina, odmik od ponorelega sveta, čudoviti razgledi, lepote narave… pa prijetni ljudje,” tako planine opiše veliko planincev, ki so v ta svet zaljubljeni. Pa čeprav je menda tudi glasnih in nespoštljivih “hribovcev” vse več.

Če ste med tistimi, ki bi si v gorah želeli preživeti več časa ali pa iščete zanimivo izkušnjo dela v gorski koči, jih trenutno kar nakaj ponuja to možnost.

Priložnost za različne poklice in tudi za pare

Dom na Peci in Planinski dom na Poreznu iščeta  oskrbniški par, Kranjska koča na Ledinah najemnika, v Planinskem domu pri Krnskih jezerih bodo delo našli oskrbnik, pomočnik oskrbnika, kuhar, pomožno osebje, v Gomiščkovem zavetišču na Krnu pa oskrbnik in kuhar.

Koča na Gozdu išče pomoč pri delu

V Aljažev dom v Vratih se lahko napotijo kuhar, receptor, natakar, sobar, v Dom dr. Klementa Juga v Lepeni in v Vodnikov dom na Velem polju pa oskrbnik, kuhar, pomožno osebje. Koča pod Bogatinom ponuja delo oskrbniku in kuharju, Planinska koča na Uskovnici pa kuharju in pomožnemu osebju.

Aktualna dela v gorskih kočah sproti posodablja PZS na svoji spletni strani, kjer najdete tudi vse kontakte.

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 935 times, 2 visits today)