S toplotno črpalko do bolj učinkovitega delovanja in visokih prihrankov

13 julija, 2020

Hotel A iz Žalca so strokovnjaki iz Kronoterma pripeljali do naložbe v bolj učinkovito in varčnejše zagotavljanje udobja gostov. Za ogrevanje, hlajenje in toplo vodo so uporabili Kronotermovo toplotno črpalko WPG z booseter rešitvijo, ki izkorišča temperaturo pregretih par. Ob skrbi za čistejšo naravo, saj so z novo rešitvijo nadomestili škodljiva in draga fosilna goriva, so se jim obratovalni stroški zmanjšali za trikrat.

S Kronotermovo toplotno črpalko so poskrbeli za ogrevanje, hlajenje in toplo vodo za 48 sob, restavracijo, savno in fitnes ter ogrevanje bazena. Gre za prestižen hotel s skupno neto uporabno površino 2.300 m2 in velikim številom gostov z različnimi življenjskimi navadami. To pomeni, da je veliko truda treba vložiti v vsakodnevno zadovoljevanje širokega spektra potreb in aktivnosti gostov vse dni v letu.


Slovo od fosilnih goriv

V fazi projektiranja rešitve je bilo kar nekaj pomislekov, ali se bo možno izogniti uporabi plina, še posebej za pripravo tople sanitarne vode in izpolnjevanje sanitarnih zahtev. Kljub višjemu začetnemu vložku, se je investitor odločil za predlagano rešitev s posebnimi Kronotermovimi toplotnimi črpalkami zemlja-voda WPG, za katere je bilo izdelanih 16 geosond.

V Hotelu A so se kljub prvotnim pomislekom popolnoma odpovedali fosilnim gorivom, ki škodijo zdravju njihovih gostov in celotni okolici. Zdaj s Kronotermovimi toplotnimi črpalkami WPG brezplačno iz obnovljivih virov (sistem zemlja/voda) pridobijo od 50 do 80 odstotkov potrebne toplote.

 

Poleg ogrevanja in hlajenja tudi zaščita pred legionelo

Sistem toplotnih črpalk Kronoterm za segrevanje sanitarne vode izkorišča temperaturo pregretih par. Tako je možno hkrati ogrevati oz. hladiti objekt in segrevati sanitarne vode na višjih temperaturah od 70 °C brez zmanjšanja izkoristka delovanja toplotne črpalke. Ena pomembnih prednosti je tudi priprava tople sanitarne vode s temperaturami, višjimi od 60 °C. To lahko s pridom uporabljate za zaščito svojih gostov pred nastankom legionele.

 

Naložba se bo povrnila hitro

Po sezoni obratovanja z novo toplotno črpalko so stroški ogrevanja, hlajenja in priprave tople sanitarne vode približno enakomerni in v povprečju nižji od 800 evrov na mesec. Naložba, za katero so se odločili v Žalcu, ima trikrat manj obratovalnih stroškov, kar pomeni, da se bo višja naložba hitro vrnila. Poleg velikih prihrankov izbrani sistem zagotavlja tudi maksimalno udobje gostov, izpolnjuje vse sanitarne predpise in živi v sožitju z naravo, saj za več kot dva- in polkrat zmanjša globalno segrevanje ozračja kot prej omenjena obstoječa tehnologija.

 

Se s podobnimi težavami spopadate tudi vi?

Brez skrbi. Kronotermova ekipa izkušenih strokovnjakov vam bo pomagala najti rešitev in izpolniti vsako željo. S toplotnimi črpalkami Kronoterm svojim gostom omogočite udobje, ki bi ga privoščili tudi sebi.

 

Pišite na info@kronoterm.com ali pokličite na 03 703 16 20.

Več na: www.kronoterm.com

(Visited 13 times, 1 visits today)