12:00 pop AKTUALNO

Z njimi je vedno LUŠTno!

lušt

Vonj po sveže pečenih čevapčičih, perutničkah, kotletih, ribah, siru in zelenjavi na žaru, ki se veje po soseski, medtem ko sosed peče na žaru, zagotovo v nas vzbudi LUŠTe. Prešine nas misel, da bomo ob naslednjem sončnem dnevu tudi sami pripravili slastno pojedino. Zakaj je nebi še osvežili?

Sveži, sladki, majhni, veliki … vsi pa sočni! LUŠTni paradižniki iz Prekmurja so zagotovo prava izbira. So resnično sadeži za vsako priložnost, saj jih lahko uživamo surove, pečene ali kuhane.

Letos mineva že deset let, odkar smo na policah trgovin prvič zagledali njihov Grozdasti paradižnik, ki nas že od vsega začetka premamlja s svojo dozorelo rdečo barvo. Ko ga okusimo, pa nas aroma pravega paradižnika popelje v mladost, na vrtove naših babic. Pridni Prekmurci pa v preteklih desetih letih niso le pridelovali paradižnika, temveč so podjetje širili in nadgrajevali znanje o načinu pridelave paradižnika. Medtem pa so razširili še asortima pridelkov. Grozdastemu paradižniku so pridružili še pridelavo Malega, Slivovega in pisanih češnjevih paradižnikov LUŠT. Tako lahko vsak izmed vas zagotovo najde nekaj za svoj okus!

Okolju in zdravju ljudi prijazne pridelave paradižnika se LUŠTovci poslužujejo že od vsega začetka. Ker je paradižnik pridelan v Sloveniji, so transportne poti kratke. Tako so poskrbeli za manjši ogljični odtis med potjo paradižnika od rastlinjaka pa do naših krožnikov.

Rastlinjak v Renkovcih že od leta 2012 ogrevajo s pomočjo obnovljive geotermalne energije. V njihovem novem rastlinjaku, zgrajenem leta 2020 v Mali Polani, pa za soproizvodnjo toplotne in električne energije uporabljajo zemeljski plin. Nastali ogljikov dioksid prečistijo in vpihujejo v rastlinjak, kjer ga rastline s fotosintezo pretvorijo v kisik. Na ta način okolja ne obremenjujejo s toplogrednim plinom. V obeh rastlinjakih za opraševanje cvetov skrbijo čmrlji, ki so hkrati tudi »živi« dokaz, da pri pridelavi ne uporabljajo škodljivih preparatov za škropljenje. Čmrlji bi v nasprotnem primeru zagotovo poginili, mi na nebi mogli uživati v slastnih plodovih LUŠTnega paradižnika.

Vsekakor pa ste gonilo njihovega napredka in razvoja zagotovo vsi vi, ki jih spremljate že od vsega začetka, kot tudi tisti, ki ste se njihovi poti pridružili pred kratkim. Da je z njihovimi paradižniki zares lahko vsak obrok LUŠTen, so poskrbeli, da nas s svežimi paradižniki razvajajo skozi vse leto.

Pa LUŠTen tek!

(Visited 160 times, 2 visits today)
Close