10:36 dop REVIJA PROMET

Z natančnim pregledom nad voznim parkom do občutnih prihrankov

Vozila transportnih podjetij potujejo skoraj po vsem svetu, zato je podatke o njih treba zagotoviti na enem mestu in v realnem času. Za dosego tega cilja je ključno učinkovito IT-orodje, ki vse to zagotavlja.

Spremljanje vozil s pomočjo GPS-sistema in prenosa podatkov na trgu ni novost. Najbolj občuten razmah v povpraševanju po teh rešitvah je bilo zaznati v obdobju gospodarske krize, ki se je začela leta 2008. Kdor je učinkovito upravljal svoj vozni park, je lahko prihranil pri stroških za gorivo.

Če ugotavljate, da v podjetju zapravljate čas z ročnim vodenjem potnih nalogov, dnevnic in časovnic, si za partnerja na področju upravljanja voznih parkov izberite podjetje Sledenje. Prihodnost namreč pripada podjetjem, ki bodo v svoj poslovni proces uvedla trajne, krožne rešitve.

Prilagodijo sistem sledenja

Kaj dobite? Podjetje Sledenje analizira vaš vozni park – pregleda število in tip vozil, katere regije spadajo v vaše območje delovanja in s kakšno dejavnostjo se ukvarjate. Temu primerno prilagodijo sistem sledenja, seveda pa pri tem upoštevajo zahteve stranke. Nato tehnična služba v približno pol ure strokovno in tehnično implementira sistem.

Družba Sledenje ima lastno vektorsko karto in lastno razvojno ekipo, ki velja za zelo zanesljivo. Omogoča stalno podporo uporabnikom, izvajajo monitoring delovanja, in sicer z avtomatskim tedenskim pregledom delovanja naprav. Zelo iskani so tudi zato, ker se prilagodijo posameznim podjetjem. Na trgu so prisotni že 15 let.

Opozorijo tudi na redne preglede

Poudarjajo, da lahko podjetja z ustreznim usposabljanjem voznikov, spremljanjem in nagrajevanjem, prihranijo. Odločilni so podatki o razpoložljivosti voznika – časi vožnje, odmori in obvezni počitki. Disponentom v pisarnah ti podatki pomagajo pri organizaciji dela in razporejanju voznika na vožnje. Poleg osnovnih podatkov o lokacijah vozila in specifik so na voljo tudi različna poročila z obveznimi vsebinami, opozarjanje na redne preglede in servise ter zadostitev zakonskim zahtevam. Poleg lokacije vozila so za ekipo podjetja Sledenje pomembni tudi podatki o stanju vozila in podatek o vozniku, ki ga upravlja.

Prenos podatkov s tahografa v realnem času

Kot pojasnijo v družbi, pravilna uporaba vozila (hitro pospeševanje in zaviranje), upoštevanje omejitve hitrosti, vožnja v ustreznem območju vrtljajev motorja in uporaba varnostnega pasu vplivajo na varnost v cestnem prometu, na porabo goriva in obrabo vozila. Vsi ti parametri pa vplivajo na stroške. Prav te podatke pa Sledenje pridobi s povezavo s tahografom v vozilu in njihovim prenosom v realnem času. Uporabijo podatke o opravljenih vožnjah in počitkih, o preostalem času vožnje na dnevni, tedenski in 14-dnevni ravni. Podatki iz tahografa jim omogočajo tudi takojšnjo zaznavo morebitnih kršitev.

Zaupajo jim številni

Podjetje Sledenje sestavlja izkušena ekipa strokovnjakov s področja sledenja vozil in upravljanja voznih parkov, ki s svojimi rešitvami pomaga transportnim podjetjem že od leta 2004.

Podjetje je na trgu že dobro uveljavljeno in za več kot tisoč zadovoljnih naročnikov sistema Sledenje.com skrbijo močni oddelki razvoja, tehnične službe, podpore strank in klicnega centra.

(Visited 120 times, 1 visits today)
Close