3:27 pop REVIJA GOZD IN LES

Z drobilniki Robust do donosnega gospodarjenja

V podjetju Robust iz Arje vasi, ki je edini serijski proizvajalec drobilnikov v Sloveniji, že vrsto let sledijo trendom predelave odpadnega lesa, kot so stranski proizvodi in ostanki iz lesnopredelovalne industrije ter odslužen les.

 

Za mizarstva in žage

S pomočjo njihovega drobilnika Robust SD 45 lahko že majhni mizarski obrati lesne odpadke predelajo v sekance. Ta drobilnik odlikuje nizka priključna moč (od 11 kW), visoka produktivnost, zanemarljivi stroški vzdrževanja, enostavna uporaba in 4-letna garancija.

 

Žage uporabljajo H – SERIJE ROBUST horizontalni drobilnik. Za zahtevnejše uporabnike, kjer je pomembna visoka produktivnost, pa je primerna MONSTER SERIJA oziroma hibridni stoj za drobljenje, ki se sestavljen iz pred-drobilnika in drobilnika. MONSTER se ponaša z učinkovitim drobljenjem palet in drugih volumsko večjih materialov, saj lahko v eni uri zdrobi tudi do 90 euro palet.

 

Prilagoditev granulacije

Pri vseh drobilnikih Robust je pri drobljenju mogoče s sitom iz HARDOXA prilagoditi granulacijo materiala glede na namen in zahteve ponovne ali nadaljnje uporabe. Med odvajanjem materiala po tekočem traku ali odsesovalnim sistemom magnetni separator omogoča, da se kovinski delci, kot so vijaki, vežejo na boben, iz katerega se nato odstranijo. Rezultat tega postopka so lesna goriva v različnih tržnih oblikah, kot so sekanci, peleti in briketi. Seveda je za ta dva potrebna dodatna tehnična obdelava.

 

Občutno zmanjšanje volumna odpadnega materiala

 

Mnoga podjetja univerzalne drobilnike Robust uporabljajo kot pripomoček za zmanjšanje volumna odpadnega materiala, kjer dosežejo tudi do 30-odstotno znižanje stroškov odvoza za odpadke. V lesni panogi so to poškodovane euro palete, odsluženi lesni okvirji, poškodovane OSB in LSB plošče ter podobni izdelki iz lesa.

(Visited 318 times, 1 visits today)
Close