V Ajdovščini delijo štipendije in nagrade za rešitev podnebnega izziva

23 novembra, 2020

V soboto, 28. novembra, se bo zgodil prvi virtualni podnebni hackaton, namenjen mladim od 12 do 18 let, ki nosi ime Young Climathon. Dogodek je namenjen vsem nadobudnim iskalcem rešitev za boljši jutri in tistim, ki jih zanima področje podnebnih sprememb.

Najboljše rešitve nagrajene

Kako pomembno in nujno je, da začnemo še bolj pospešeno iskati ustrezne odgovore v zvezi s podnebnimi spremembami, sta prepoznali tudi Občina Ajdovščina in ajdovsko podjetje Mlinotest. Tako Občina Ajdovščina kot Mlinotest sta podeljevalca izziva, s katerim se soočajo na vsakodnevni ravni. Odločili so se, da bodo zaupali mladim in da bodo skupaj prepoznali možnosti in rešitve za predlagane izzive.

In ne samo to. Občina Ajdovščina se je odločila, da bo skupini, ki bo predlagala najboljšo rešitev, podelila simbolično spodbudo in potencialno sodelovanje pri razvoju rešitve njihovega izziva. Podjetje Mlinotest pa je sporočilo, da bo vsakemu članu zmagovalne skupine namenilo njihove štipendije za nadaljnje šolanje!

Ne čakajte in se prijavite še danes!

Dijaki in učenci (od 12 do 18 let) se na dogodek lahko prijavijo najkasneje do 25. 11. 2020 do 23:59, na tej povezavi. Lahko se prijavijo samostojno kot posamezniki ali pa v skupini (6 članov skupine). Po zaključku prijav bodo obveščeni, če bodo na dogodku sodelovali, saj je število udeležencev omejeno, zato pohitite s prijavami!

Young Climathon je zaključni dogodek – praznovanje evropskega programa Mladi iznajditelji (Young Innovators), ki ga organizira telo Evropske komisije, organizacija Climate-KIC. V Sloveniji ta program vodi Center odličnosti nizkoogljične tehnologije CO NOT, ki dogodek tudi organizira.

 

Vir: CO NOT

Nazaj na kategorijo obcine.
(Visited 46 times, 1 visits today)