Nova Gorica: praznovanje 70-letnice začeli s pletenimi copatki

6 januarja, 2017

4. januarja so v Novi Gorici 70-letnico mesta uradno začeli z akcijo Aktiva mestnih žena in deklet – Goričanke, ki so letošnji prvorojeni dojenčici v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica podarile par ročno pletenih copatk.

Do konca leta 700 parov copatk

Kot povedo na Mestni občini Nova Gorica, gre za celoletni projekt Aktiva mestnih žena, do konca letošnjega leta bodo v celoti podarile 700 parov copatk. Že prvi dan pa so Porodniškemu oddelku izročile prvih sto parov copatk. Župan Matej Arčon je ob tej priložnosti najavil 70-letnico Nove Gorice in izrazil željo, da bi v letošnjem letu doživeli še veliko tako lepih in dobrodelnih trenutkov.

Mestna občina Nova Gorica leto 2017 posveča 70-letnici Nove Gorice

Mesto je nastalo po drugi svetovni vojni. Odločitev je bila sprejeta, ko je s Pariško mirovno pogodbo dotakratno središče Gorica pripadlo Italiji in je celotno slovensko zaledje v takratni Jugoslaviji ostalo brez svojega središča. Prve mladinske delovne brigade so s prvimi deli za postavitev novega mesta začele leta 1947 in od takrat dalje je nastajalo novo mesto. Nova Gorica je danes upravno, gospodarsko, izobraževalno in kulturno središče Goriške statistične regije.

“V sedmih desetletjih so se v zgodovino mesta nanizale številne zgodbe in podobe, zato smo se na Mestni občini Nova Gorica odločili, da bomo letošnje leto posvetili tej pomembni obletnici. To bo priložnost, da se ozremo v preteklost, predvsem pa v sedanjost in prihodnost Nove Gorice. Z obeležitvijo te obletnice želimo skupaj z vsemi, ki imajo mesto radi, predvsem odkriti njegov utrip in njegovo ustvarjalnost,” še pravijo na mestni občini.

 

Vir: MONG

 

Nazaj na kategorijo obcine.
(Visited 95 times, 1 visits today)