Neporabljen denar iz proračuna bo Občina Rače-Fram namenila otrokom

30 novembra, 2020

“Ker je obdobje, v katerem se nahajamo, zelo posebno, se moramo zaradi zaščitnih ukrepov  odreči (tudi) vsem družabnim prireditvam in dogodkom, ki bi se sicer tudi letos zvrstili v decembrskem, torej božično-novoletnem času. Zato na voljo ostajajo neporabljena proračunska sredstva, ki smo jih, ob podpori občinskega sveta, sklenili nameniti Božičku, ta pa jih bo radodarno razdelil staršem, z namenom obdaritve njihovih otrok,” so sporočilo staršem začeli v Občini Rače-Fram.

Občina bo letos za vsakega predšolskega in šoloobveznega otroka s stalnim prebivališčem v naši občini namenila 50 evrov, z željo, da bi otroke za ta sredstva pod božičnim drevesom pričakala Božičkova darila po njihovih željah oz. po presoji njihovih staršev.

“S to gesto želimo mladim družinam vsaj nekoliko olajšati in polepšati prihajajoči praznični čas, ki se ga vsi veselimo in ga radostno pričakujemo. To seveda še posebej velja za PRIDNE otroke (a je v naši občini sploh kdo, ki ni tak?). Ti si nedvomno zaslužijo darila, ki jih prinašajo decembrski dobrotniki, med njimi predvsem Božiček,” povedo.

Da bi ta svoje pravljično in s strani otrok vsakič znova težko pričakovano poslanstvo vendarle lahko opravil tudi letos in vsem otrokom iz občine izpolnil vsaj kakšno željo ter prižgal iskrice v očeh, za sodelovanje in pomoč vljudno zaprošajo starše, naj oddajo VLOGO.

 

Nazaj na kategorijo obcine.
(Visited 102 times, 1 visits today)