Ljubljana prejela nagrado Instituta za korporativne varnostne študije

15 novembra, 2019
Foto: Teddy Verneuil, www.slovenia.info

Na srečanju članov Slovenskega združenja korporativne varnosti je Mestna občina Ljubljana prejela nagrado ICS – Instituta za korporativne varnostne študije “ustvarjamo vezi, ki bogatijo ter tako gradimo pot do uspeha!” so sporočili z MOL. 

Na Mestni občini Ljubljana so gostili novembrsko srečanja članov Slovenskega združenja korporativne varnosti, katerega član je tudi Mestno redarstvo MOL. Na srečanju so izpostavili čedalje večji pomen mestnih redarstev v okoljih, kjer delujejo organizacije, ki upravljajo kritično infrastrukturo in imajo pomembno vlogo pri zagotavljanju varnosti na območju mestnih občin.

Sodelavci Mestnega redarstva so predstavili delo in aktivnosti v skrbi za zagotavljanje javne varnosti s poudarkom na povezovanju in sodelovanju deležnikov na področju varnosti. Posebej so izpostavili mednarodni projekt PERICLES, ki se ukvarja z načrtovanjem javnega prostora s ciljem preprečevanja naletov oz. napadov z vozili na pešce z namenom večje varnosti.

“Napadi na javne površine z vozili predstavljajo resno grožnjo, zato je v okviru projekta načrtovan razvoj orodje za ugotavljanje ogroženosti ter izdaja posebne Bele knjige s priporočili za izboljšanje varnosti na javnih površinah pred tovrstnimi napadi. Mestno redarstvo kot operativni nosilec v projektu sodeluje pri izdelavi in koordinaciji Bele knjige ter pilotnem testiranju rešitev v smislu nevtralizacije grožnje in zagotavljanja varnosti pešcev s preusmeritvijo na varne točke,” so še povedali.

 

Vir: MOL

Nazaj na kategorijo obcine.
(Visited 40 times, 1 visits today)