12:43 pop AKTUALNO

Preventivni odpoklic čokoladnih jajc in ostalih Kinder izdelkov se nadaljuje

Podjetje Ferrero je začasno ustavilo proizvodnjo v belgijskem obratu v Arlonu in razširilo odpoklic na vse čokoladne izdelke, ki so bili proizvedeni v tem obratu.

Včeraj je Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, preventivno umaknila oz. odpoklicala še več čokoladnih izdelkov Kinder, ki jih izdeluje Ferrero v belgijskem obratu Arlonu.

Začelo se je že pred tednom dni

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je s strani podjetja E.Leclerc prejela obvestilo, da izvajajo umik/odpoklic izdelka ‘Kinder Surprise, Čokoladna jajca s presenečenjem’. Še naprej vsak dan (vključno z včeraj) umikajo nove oz. dodatne izdelke iz dodatnih trgovin.

Celoten seznam odpoklicanih izdelkov iz belgijskega obrata lahko v vsakdanjih novicah UVHVVR preverjate tukaj

Še vedno pa na trgovskih policah lahko zasledimo izdelke, ki so jih drugje že umaknili.

Odpoklic posledica več zastrupitev

V različnih državah EU je prišlo do več primerov zastrupitev s hrano. Šlo naj bi za bakterijo salmonela v nekaterih serijah čokoladnih izdelkov Kinder. Bakterije salmonele lahko povzročijo salmonelozo, eno najpogostejših s hrano povzročenih črevesnih okužb. Simptomi so bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje, driska (možna sluz ali kri v blatu), lahko tudi povišana telesna temperatura.

Zveza potrošnikov Slovenije svetuje

V primeru, da imate katerega od odpoklicanih izdelkov doma, ga ne uporabljajte. Če ga boste vrnili v trgovino, kjer ste ga kupili, vam je trgovec dolžan vrniti kupnino.

Vir: ZPS, UVHVVR

(Visited 259 times, 1 visits today)
Close