Avtor foto shutterstock.com (fotografija je simbolična) 9:25 dop AKTUALNO

Odpoklici hrane se vrstijo: suhe fige, siri, keksi in krušne drobtine

Včeraj je Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin sporočila o umiku oz. odpoklicu krušnih drobtin zaradi morebitne prisotnosti tujkov.

“Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani podjetja Don Don. d.o.o. obveščena, da je v nekaterih proizvodih ugotovil prisotnost plastičnih in kovinskih tujkov. Na podlagi navedenega je kot odgovorni izvajalec dejavnosti za slovenski trg sprožil postopke za zaščito potrošnikov in pričel z umikom živila iz prometa.”

Živilo je bilo v večinoma distribuirano obratom javne prehrane, ki so že bili obveščeni o umiku, so sporočili in dodali, da v kolikor ste Krušne polbele drobtine Pekar d.o.o. kupili in ga še hranite doma, ga vrnite na mesto prodaje.

Ostali odpoklici v zadnjih dneh

Prejšnje dni se je zvrstilo še nekaj odpoklicev, in sicer:

  • Odpoklic proizvoda Aldiva Keksi Unicorn Wheels zaradi povišane vrednosti 3-MCPD in glicidil estrov maščobnih kislin, ki spadajo v skupino procesnih onesnaževal (prodaja TEDI).
  • Umik / odpoklic proizvoda ‘Suhe fige BIO’ (ki so bile v prodaji v trgovini VitaCare v hali A Ljubljanskega BTC-ja; Klasa d.o.o.-Dobra misel, Lesce) zaradi možnega pojava plesni, zaradi katere izdelek ni varen za uživanje.
  • Odpoklic sira Petit reblochon de Savoie (E.Leclerc) zaradi morebitne prisotnosti stafilokokov.

Vir: gov.si

(Visited 341 times, 4 visits today)
Close