Avtor Medicofit 8:45 pop Promo

Učinkovita fizioterapija za mišično-skeletne poškodbe

Imate bolečine, ki so nastale zaradi poškodbe? So se pojavile nenadoma in se s časom povečujejo? Se še spomnite, kako izgleda življenje brez bolečin?

Foto: Fizioterapija gležnja – Medicofit

Fizioterapevtsko zdravljenje poškodb in bolečin je v kliniki Medicofit sestavljeno iz diagnostike, akutne fizioterapije, postakutne kineziologija in postkineziološkega programa.

Vsak pacient ima 60 minutno individualno obravnavo s strokovnjakom fizioterapije in nato s strokovnjakom kineziologije ter 30 minutno instrumentalno terapijo.

Izvaja se aktivna fizioterapija (odpravi se vzrok bolezni in ne zgolj simptomov), kjer je vsak pacient aktivno udeležen v procesu zdravljenja.

MIŠIČNO-SKELETNE POŠKODBE

Mišično-skeletne poškodbe so travmatskega izvora (zvin gležnja, zlom kosti, nateg ali strganje mišice oziroma tetive) ali degenerativnega izvora (teniški komolec, skakalno koleno, obraba kolena, išias, diskus hernija).

Fizioterapija je ključnega pomena v predoperativni in postoperativni fazi (menjavi kolka in kolena, po rekonsturkciji križnih vezi, operaciji meniskusa ali artroskopiji kolena).

Ali ste vedeli, da se fizioterapevtsko zdravljenje kroničnih bolečin v križu (išias, diskus hernija) razlikuje od tistega zdravljenja, ki se uporablja pri akutnih bolečinah?

Foto: Fizioterapija kolena – Medicofit

CELOSTNA FIZIOTERAPIJA POŠKODB IN BOLEČIN

Začetek vsakega uspešenga fizioterapevtskega zdravljenja se prične z diagnostičnim pregledom, kjer fizioterapevt diagnostik pridobi vpogled v funkcionalno stanje vašega telesa.

Na podlagi diagnostičnega poročila se zastavi individualni fizioterapevtski program zdravljenja, ki je prilagojen vsakemu pacientu posebej.

Strokovnjaki fizioterapije se prvotno osredotočajo na kontrolo simptomatike, kar pomeni, da vam zmanjšajo bolečino, zmanjšajo vnetje in oteklino, povečajo obseg gibljivosti in povečajo mišično moč.

Pri svojem delu uporabljajo manualno terapijo (terapijo prožilnih točk, sklepno mobilizacijo), instrumentalno terapijo (TECAR terapijo, LASER terapijo, globinske udarne valove in visokotonsko elekstrostimuacijo) in specialno fizioterapevtsko vadbo.

Po uspešno zaključeni akutni fizioterapiji vas prevzamejo strokovnjaki kineziologije, ki vas vodijo do odlične telesne pripravljenosti.

Specialna kineziološka vadba vzpostavi pravilno sorazmerje v delovanju mišic in odpravi vse morebitne prisotne pomanjkljivosti v mišični moči. Z izvajanjem vadbe se vaše telo okrepi, poveča se gibljivost in izboljša se propriocepcija (zaznava v prostoru).

Postkineziološkega programa se udeležijo pacienti po zdravljenju mišično-skeletnih poškodb, z namenom preprečevanja ponovnega pojava bolečin.

Ker v kliniki Medicofit verjamejo v celostno zdravljenje vas vodijo od poškodbe in bolečine do svobodnega gibanja brez bolečin in vašemu telesu povrnejo polno moč, gibalno funkcio in odpornost.

(Visited 598 times, 2 visits today)
Close