Avtor Avtor: DS Smith 5:49 pop Promo

Kartonska embalaža je gradnik zelene prihodnosti

Podjetje DS Smith Slovenija, del globalne družbe DS Smith, v center svojega delovanja postavlja trajnostni razvoj, krožno gospodarstvo in inovativnost. Cilje dosegajo predvsem z optimiziranjem in inoviranjem na področju embalaže iz valovitega kartona, s čimer postavljajo nove standarde trajnostne embalaže in zelenih dobavnih verig.

Krožno gospodarstvo in inovacije

DS Smith Slovenija ima proizvodne enote v Brestanici, Logatcu in na Rakeku. V vseh treh proizvaja inovativno kartonsko embalažo. Ta v času rastoče potrebe po trajnosti postaja vse pomembnejši gradnik zelene prihodnosti. S svojo strategijo “Preoblikovanja embalaže za spreminjajoči se svet”, DS Smith embalaže ne vidi le kot ovoj, temveč kot vizijo boljšega sveta. V podjetju združujejo inovacije in trajnost in oblikujejo ter proizvajajo embalažne rešitve, ki izpolnjujejo potrebe kupcev in hkrati občutno manjšajo vpliv embalaže celotno dobavno verigo in okolje. Prav tako v podjetju ves čas prilagajajo tudi lastne proizvodne procese, da zmanjšujejo emisije in povečujejo učinkovitost, kar pomeni, da podjetje ne le sledi ciljem zelenega prehoda in lastnim trajnostnim zavezam, ampak jih tudi aktivno presega.

Partnerstva in projekti za zmanjševanje uporabe plastike

Kartonska embalaža lahko učinkovito nadomešča plastično – tudi tam, kjer tega ne pričakujemo. V zadnjem času je DS Smith Slovenija izvedel več ključnih projektov. V sodelovanju s Skupino Panvita so uvedli embalažo Easy Bowl, ki predstavlja pomemben korak zmanjšanja okoljskega odtisa mesne industrije. Z novo embalažo se bo v samo enem letu zmanjša uporaba plastike za več kot 1,6 milijona kosov plastičnih banjic. V sodelovanju s podjetjem Danfoss razvijajo kartonske varovalne inserte, ki zamenjujejo doslej stiroporne. DS Smith Avstrija pa je v sodelovanju s Coca-colo razvil in na avstrijski trg plasiral trajnostne kartonske ročaje za prenos šesterčkov 1,5 litrskih plastenk brezalkoholnih pijač, kar je še en primer inovativnega pristopa k zmanjšanju uporabe plastike v pakirni industriji.

Poklici prihodnosti tudi v embalažni industriji

DS Smith Slovenija skozi svoje izdelke in storitve gradi trajnostno prihodnost, hkrati pa tudi aktivno vpliva na izobraževanje in razvoj prihodnjih generacij. Podjetje spodbuja mlade, da se usmerijo v poklice, povezane z izdelovanjem trajnostne embalaže iz valovitega kartona. Z zelenim prehodom in uvajanjem zelenih politik, postaja kartonska embalaža pomemben del prihodnosti in gospodarskega razvoja. S svojo prisotnostjo na informativnih dnevih, kariernih sejmih in s ponudbo kadrovskih štipendij, DS Smith Slovenija vabi mlade, da se pridružijo zgodbi o inovativnosti in uspehu. Biti del DS Smith pomeni delati v podjetju, ki skrbi za nenehno izobraževanje in rast svojih zaposlenih, hkrati pa prispeva k čistejšemu okolju, boljši prihodnost ter k bolj trajnostnemu svetu.

(Visited 88 times, 1 visits today)
Close