Lepi izleti vabijo

9 septembra, 2016

Slovenski knjižni trg je tako majhen, da si ni težko zapomniti tistih redkih knjig, ki postanejo prave uspešnice in jih poznajo celo tisti, ki jih niso ne kupili ne prebrali. Tako najbrž ni veliko Slovencev, ki ne bi poznali knjižnih vodnikov pisatelja, pesnika, dramatika in scenarista Željka Kozinca. In če so zamudili priložnost za nakup Kozinčeve zadnje popotniške knjige Moje najljubše poti, ki je izšla pred petimi leti, ob desetletnici prve knjige serije Lep dan kliče, je zdaj čas, da to »napako« popravijo.

Lepi izleti po Sloveniji in zamejstvu so s Kozincem še lepši. Ne »vandrajte« okrog kar tako – iskaje kak lep in skriven kotiček utegnete izgubiti dragocene ure. Pametni izletniki se zato že 15 let posvetujejo s Kozincem – odprejo katero izmed štirih knjig Lep dan kliče, pokukajo v vodnik Okrog Ljubljane, če se ravno potikajo tod ali pa se jim ne ljubi voziti kilometre daleč iz Ljubljane, ali pa si izberejo kar eno izmed najljubših poti Željka Kozinca, zbranih v (že razprodani) knjigi Moje najljubše poti.

Zdaj bodo lahko svoj izletniški program obogatili z izleti iz Kozinčeve najnovejše knjige Lepi izleti vabijo, ki smo jo izdali ob petnajstletnici izida prve knjige Lep dan kliče. V njej so 104 izleti – to bo dovolj za vse leto in še več –, 81 je takih, ki jih je Kozinc opisal že v svojih prejšnjih knjigah in jih je zdaj »osvežil«, 23 pa je čisto novih. Brez fotografij seveda ne gre – našteli smo jih natanko 582 – pomagal pa bo tudi zemljevid z označenimi izletniškimi točkami, ki smo ga pripravili v sodelovanju z AMZS.

Dnevi se daljšajo in vse lepši bodo. Naj vas povabijo na 104 izlete po izboru Željka Kozinca!

www.modrijan.si

 

(Visited 87 times, 4 visits today)