Joštova domačija

marec 11, 2016

Naša kmetija stoji na hribovitem območju na nadmorski višini
550 m. Iz tega razloga so dejavniki za kmetijstvo omejeni, zato je delo na
kmetiji predvsem ročno. Pred dvajsetimi leti smo se odločili, da ne bomo
oddajali mleka v mlekarno in  dodali
vrednost kmetiji s predelavo mleka v sire. Naši siri so izdelani samo iz
lastnega domačega mleka. Krave molznice so od sredine aprila pa vse do novembra
izključno krmljene s svežo travno pašo in senom, v zimskem času pa z 20% travne
silaže, ostalo s senom. Naši izdelki so pridelani na naraven način, brez
kakršnih koli dodatkov, razen nujno potrebne kulture za sirjenje in sirišča, ki
so rastlinskega izvora in zato končni mlečni izdelki primerni tudi za
vegetarijance.

Ponudba: zanimivi siri in tudi izleti

Na naši kmetiji ponujamo trde sire, navadnega ali z dodatkom
zelenega popra, po naročilu tudi sir z olivami in dimljene štručke. V pestri
ponudbi najdete tudi mlade sire z dodatkom orehov, česna, gob šitak, mehki beli
sir (feta) ter sir za žar z dodatkom česna.

Priporočamo vam izlet na našo kmetijo, ki stoji v odmaknjeni
vasici, kjer poleg odličnih vrst sirov ponujamo še prečudovit razgled na
Triglav. Veseli bomo vašega obiska.

(Visited 55 times, 3 visits today)