Skupina Tajfun

september 30, 2013
sejem

Podjetje Tajfun Planina d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1967. S prodajno mrežo v več kot 50 državah po vsem svetu, učinkovitim servisom in poprodajno podporo zagotavljamo celovite rešitve na področju gozdarske mehanizacije. Naš osnovni proizvodni program obsega gozdarske vitle, rezalno – cepilne stroje in mobilne gozdarske žičnice ter dodatno gozdarsko opremo, podprto s sodobnim informacijskim sistemom.  Izvajamo popolno kontrolo funkcij vseh naših izdelkov ter izpolnjujemo vse predpisane mednarodne standarde o kakovosti in varnosti. Z najsodobnejšimi CNC stroji, vrhunsko tehnologijo, računalniško nadzorovanimi sistemi, uporabo laserskih rezalnikov in senzorskih orodij smo razvili napreden proizvodni proces.

V preteklem letu smo zaradi stremenja k rasti in razvoju proizvodnega programa, tržišč in osvajanju novih panog, ustanovili skupino TAJFUN in tako pod okrilje svoje blagovne znamke vzeli še hidravlična dvigala. Skupino poleg matičnega podjetja Tajfun Planina d.o.o. tvorijo še podjetje Tajfun LIV d.o.o. s sedežem v Postojni (do prevzema –  LIV HIDRAVLIKA) in Tajfunove hčerinske družbe v tujini (ZDA,  Rusija, Srbija).

Kot skupina trenutno ciljamo predvsem na skupne nastope na nekaterih tržiščih, razvojni načrti pa predvidevajo posodobitve hidravličnih dvigal, poleg tehničnih zmogljivosti bo vodilo udobje za upravljavca in ergonomske rešitve, razvoj novih strojev (gozdarskih vitlov, rezalno-cepilnih strojev, mobilnih gozdarskih žičnic), razvoj celovitega informacijskega sistema za uporabo v gozdarstvu (pod blagovno znamko Bober), torej rešitve, ki bodo celovito in konkurenčno zadostile potrebam v gozdarski logistiki.

(Visited 47 times, 1 visits today)