Fructal uvaja najnovejšo TETRA EDGE tehnologijo in nov proizvod – Vipavsko breskev

oktober 4, 2013

Fructal d.d. je zagnal novo proizvodno linijo, ki pomeni največjo investicijo Fructala in temelji na najnovejši Tetra Brik® Aseptic Edge tehnologiji. Le-ta bo Fructalu omogočila, da svojim kupcem med prvimi na svetu ponudi novo, inovativno pakiranje. Predstavili so tudi nov proizvod Fructal Natura Vipavska Breskev, ki so ga razvili v sodelovanju z lokalno skupnostjo.

Investicija v najnovejšo Tetra Brik Aseptic Edge tehnologijo znaša 3 milijonov EUR. Gre za drugo tovrstno implementacijo v Evropi in peto v svetovnem merilu. Tehnologija omogoča kombinacijo modernega izgleda upoštevaje visokih meril glede zdravstvene varnosti.

„Skupaj z izjemno izkušnjo pitja in nalivanja, novi proizvodi v Tetra Brik Aseptic Edge embalaži omogočajo kupcem izgled, ki jim je blizu, vendar z novim in modernim profilom, ki elegantno izstopa. Ponovno je v ospredje postavljena zdravstvena in prehranska varnost kakor tudi inovativnost. Njuna kombinacija omogoča izvedbo omenjenega projekta najprej v Sloveniji in kasneje po celotni v regiji,“ je ob ter priložnosti povedal Ola Elmqvist, izvršni direktor Tetra Pak® .

S to investicijo je Fructal med prvimi v svetu ponudil svojim kupcem možnost ležernega uživanja pijač v novi, moderni, predvsem pa praktični embalaži ter s tem naredil še en korak naprej k razvoju celotne kategorije izdelkov.

„Od leta 2008 je to prva resna investicija Fructala v nove tehnologije, z omenjeno investicijo pa želimo Fructalu vrniti ugled, ki si ga po mojem mnenju zasluži. Fructal TBA EDGE bo najprej uveden na slovensko tržišče, potem pa načrtujemo širitev distribucije tudi na sosednja tržišča, predvsem na Hrvaško, v Italijo in ostale države EU, „ pravi Bojan Radun, izvršni direktor Fructal d.d.

Družba Fructal in s tem tudi blagovna znamka Fructal s svojimi inovativnimi produkti ustvarja trende na področju sokov, nektarjev, pijač in otroške hrane, z investicijo pa vlaga v nadaljnjo rast in krepitev položaja Fructala tudi izven regije.

Predstavili so tudi nov proizvod Fructal Natura 100% Vipavska Breskev, ki so ga v Fructalu razvili v podporo lokalni skupnosti. Projekt je zelo pomemben za Vipavsko dolino in sadjarstvo, pri razvoju je od začetka sodelovala tudi Kmetijska zbornica. „Sveže, sočne in krepilne Vipavske breskve so pravi odraz nedotaknjene narave, v kateri uspevajo, mi pa se trudimo, da pomagamo lokalnim pridelovalcem, da tako tudi ostane,“ je dodal Bojan Radun, izvršni direktor Fructal d.d. Na ta način bodo potrošniki dobili priložnost, da z nakupom teh proizvodov pravzaprav podpirajo lokalno pridelavo breskev.

 

 

(Visited 43 times, 2 visits today)