Ekološka kmetija Rengeo = ekološko pridelano

6 decembra, 2017

Na skrajnem severovzhodu Slovenije ob tromeji Avstrije-Madžarske-Slovenije leži vas Šalovci, kamor se lahko pripeljete z avtom, kolesom, v zadnjih dveh letih pa tudi z vlakom, poiščete kmetijo Rengeo kjer boste toplo sprejeti. Na 40 hektarski kmetiji, na kateri se ukvarjajo s poljedelstvom, živinorejo in sadjarstvom, si lahko od dolge poti utrujen popotnik ogleda »čudne« živali (škotsko govedo, volnene svinje, perutnino kot so jo vzgajali naše babice in dedki) sonaravno pridelavo zelenjave, pozabljenih poljščin (lan, konoplja, ajda, proso, pira, rž, sončnice, buče …) in sadja. Zaradi oddaljenosti od večjih mest – potrošnikov, so se odločili svoje pridelke predelati in tako lahko na kmetiji dobite pravi domači jabolčni kis in sok, pridelan iz starih sort (bobovec, moščanka, jurka, šmarnica …); pristno domače bučno olje in hladno stiskano sončnično, laneno, konopljino, ričkovo in orehovo olje, polnovredne moke mlete na kamnu (pira, ajda, rž …), ajdovo in proseno kašo, suho sadje, domači rženi kruh, polnovredne testenine, suhomesnate izdelke.

V vasi Šalovci na Goričkem na eni prvih ekoloških kmetij pri nas, kmetiji Rengeo, pridelujemo in ponujamo najrazličnejše vrste ekološko pridelane zelenjave, sadja, ajdove in prosene kaše ter več vrst moke in suhega sadja. Obiskovalcem nudimo tudi ogled kmetije in pokušnjo naših pridelkov ter izdelkov.

Obiskovalci lahko nabirajo tudi gozdne sadeže in gobe, opazujejo divje živali in ptice ter si ogledajo škotsko govedo, volneno svinjo in še marsikaj. Pri nas lahko kupite tudi prekmursko šunko, bučno olje, kis, ajdovo in proseno kašo, domači kruh, več vrst moke, svežo zelenjavo ter sveže in suho sadje.

logo

Ekološka kmetija Rengeo, Gorička ves

Šalovci 3, 9204 Šalovci

+386 2 559 81 10
+386 41 506 370
(Visited 283 times, 6 visits today)