4 naravne poletne maske za po sončenju

17 junija, 2020

Pripravili smo 4 recepte za naravne maske, ki izboljšajo sijaj kože in se borijo proti pigmentnim madežem.

 1. MASKA S PAPAJO
  – za vse tipe kože s pigmentnimi madeži

Za pripravo maske s papajo potrebujemo eno papajo, ovseno mleko in navadni jogurt.

Meso papaje dobro zmečkamo z vilicami in dodamo eno veliko žlico ovsenega mleka in veliko žlico jogurta. Če je zmes preveč tekoča (zmes je odvisna tudi od papaje), ji dodamo še dodatno žlico jogurta. Zmes še svežo nanesemo na obraz in pustimo 15 minut. Nato speremo.

Papaja je izjemno bogata z encimi, ki pomagajo pri izenačevanju polti in izboljšanju sijaja kože. V kombinaciji s pomirjujočim in blagodejnim ovsenim mlekom bo maska kožo še dodatno negovala in jo nahranila.

 1. MASKA S PARADIŽNIKOM IN LIMONO
  – za utrujeno kožo brez sijaja in s pigmentnimi madeži

Za pripravo maske potrebujemo limono, ovseno mleko, navadni jogurt in svež paradižnik ali svež paradižnikov sok.

Paradižnik olupimo in meso dobro zmečkamo. Če uporabljamo že pripravljen paradižnikov sok, ga premešamo z jogurtom v gladko zmes. Zmečkanemu paradižniku oz. zmesi jogurta in paradižnikovega soka dodamo žlico ovsenega mleka, nekaj kapljic limoninega soka iz sveže limone. Zmes dobro premešamo in po žličkah dodajamo jogurt do goste in gladke zmesi. Zmes nanesemo na obraz in pustimo delovati do 20 minut, nato speremo.

Paradižnik je eno izmed bolj učinkovitih naravnih pripomočkov za odpravljanje kožnih madežev, bogastvo vitaminov in antioksidantov odlično vpliva na izboljšanje videza kože in poenotenje polti. Limona s svojimi kislinami in vitaminom C to delovanje še poveča, ovseno mleko pa kožo pomirja in nežno neguje.

 1. MASKA Z METO IN ALOJE VERO
  – za mastno ali nečisto kožo s pigmentnimi madeži

Za pripravo maske potrebujete sveži sok aloje vere, pest svežih metinih listov in navadni jogurt.

Dve veliki žlici soka aloje vere zmešamo z navadnim jogurtom, ki ga dodajamo toliko časa, da dobimo gladko zmes. Pest svežih metinih listov dobro narežemo oz. zdrobimo in jih vmešamo v zmes. Masko nanesemo na obraz in pustimo delovati 10–15 minut.

Meta posvetli že obstoječe madeže (tudi madeže, ki so posledica ostankov aken) in kožo osveži. V mešanici z aloje vero in jogurtom bo svežina kože še bolj opazna, koža pa bo po uporabi tudi bolj gladka in napeta.

 1. MASKA + PILING 2 v 1, S POMARANČO IN MANDLJI
  – za vse tipe kož s pigmentnimi madeži in s pomanjkanjem čvrstosti in sijaja

Za pripravo maske potrebujemo eno pomarančo, navadni jogurt in pest mandljev.

Pomarančo olupimo in jo dobro zmečkamo z vilicami v gosto zmes. Po žlicah dodajamo navadni jogurt, da dobimo kompaktno teksturo. Pest mandljev zdrobimo v mešalniku na zelo drobne koščke in jih vmešamo v zmes. Masko nanesemo na obraz, pustimo 5-10 minut, nato s krožnimi gibi pred spiranjem z vodo nežno zmasiramo obraz.

Pomaranča s sadnimi kislinami prebudi kožo in naredi kislinski piling, nasekljani mandlji pa bodo z nežnim mehanskim pilingom delovanje še pospešili. Vse sestavine v tej maski pomagajo izboljšati čvrstost kože in pripomorejo k bolj sijočemu videzu.

Nazaj na kategorijo zdravje.
(Visited 30 times, 1 visits today)