9:17 dop ZANIMIVO

4 načini, kako prihraniti nekaj denarja pri okrasitvi doma

Veseli december je tukaj in z njim praznično vzdušje, ki ga med drugim pričara tudi okraševanje doma.

Če ste med tistimi, ki okrasite svoj dom, potem vam bodo v pomoč nasveti, kako prihraniti pri praznični dekoraciji doma in hkrati ustvariti videz, ki vam bo všeč.

Uporabite stare predmete na nov način

Če ste v prejšnjih letih nakupili lučke, bučke, girlande, vence, svečnike, prt in drugo praznično dekoracijo, potem preverite, kaj imate in kako bi to lahko uporabili za letošnjo okrasitev doma.

Na primer: na prvi pogled zastareli venček lahko osvežite z novo pentljo ali pa mu dodate nekaj okraskov z vročim lepilom. Bodite ustvarjalni in poiščite načine za predelavo starih okrasnih predmetov.

Ustvarite nekaj mehke svetlobe z lučkami

Je v vaši škatli za dekoracijo tudi nekaj kompletov lučk, za katere ne veste, kako bi jih uporabili? Razporedite jih na knjižne police, okrog kamina ali v temen kot prostora in pričarajte nekaj mehke osvetlitve.

Pri uporabi lučk imejte v mislih, da jih izključite vedno, ko vas ni doma oz. greste spat. Na ta način lahko privarčujete nekaj energije in zmanjšate možnost, da bi se zgodila kakšna nesreča.

Obiščite lokalno drevesnico

V lokalni drevesnici oz. na tržnici, kjer bodo ves mesec prodajali različne iglavce za okrasitev, prosite za ostanke vej, ki jih najdete na tleh. Te borove, smrekove ali jelkine veje lahko uporabite za izdelavo venčkov in drugih dišečih aranžmajev. Ovijte jih okoli kaminske police, obesite na vrata ali v lončku postavite na mizo.

Investirajte v en lep kos na leto

Dovolite si kupiti en lep okrasni kos na leto, za katerega veste, da vam bo služil v prihodnjih letih. Tako počasi kopičite dekor, ki ga lahko ponovno uporabljate iz leta v leto.

Vir: OurFamilyWorld

(Visited 104 times, 1 visits today)
Close