Zeliščarski center JV Slovenije z novo energijsko potjo Herbalium

26 julija, 2020

Na območju Zeliščarskega centra JV Slovenije v kraju Zagrad v občini Škocjan so uredili novo energijsko pot Herbalium, ki zajema sedem energijskih točk.

 

“Že od pradavnine so ljudje občutili zdravilne točke v naravi. Na ta posebna mesta so hodili, ko so čutili potrebo po zdravljenju. Označevali so jih z večjimi kamni, zgradili templje ali pa kasneje cerkvice,” uvodoma povedo v Zeliščarskem centru, kjer so v objemu narave s pomočjo različnih radiestezijskih metod določili kar nekaj energijskih točk, izbrali pa najmočnejših sedem, kolikor je v telesu tudi glavnih energijskih centrov.

Zeliščarski center so odprli lani septembra

V sodelovanju z društvom Sonček, Prostovoljnim gasilskim društvom Zagrad, Turističnim društvom Zagrad in mizarstvom BB-Bajt se je Občina Škocjan kot vodilni partner v projektu Zeliščarski center JV Slovenije uspešno prijavila na razpis za nepovratna evropska sredstva. Zaključek in rezultate projekta so predstavili javnosti na slavnostni otvoritvi Zeliščarskega centra JV Slovenija v Zagradu.

Naloga centra je vzpostavitev povezovalne mreže med zeliščarskimi pridelovalci, predelovalci, uporabniki in ostalimi interesnimi skupinami, ki bi lahko delovala kot organizacijska enota. V njem so že takoj načrtovali različne projekte: izobraževalni, tržni, socialni, turistični in rekreativni …

Krožna pot za uskladitev čaker in harmonizacijo

Energijska pot je zasnovana krožno z izhodiščem pri vhodnem objektu. “Na vsaki posamezni točki si povečamo in uskladimo delovanje čaker, si izboljšamo delovanje delov telesa in notranjih organov, uravnovesimo delovanje žlez z notranjim izločanjem, ki so povezane z določeno čakro. Na točkah se nam tudi omilijo ali odpravijo bolečine. Na točkah bomo uravnotežili, harmonizirali energijsko, duhovno in fizično stanje telesa in se napolnili z življenjsko vitalno energijo,” pravijo v centru in poudarjajo, da bomo že po kratkem času na točki začutili toploto, mravljince, sproščenost in podobno.

Zdravilne točke po njihovih besedah na nas vplivajo pozitivno in blagodejno ne glede na vaše prepričanje.

Gotovo pa nas lahko sprosti že sam kratek sprehod v neokrnjeni naravi ob potočku in med drevesi, kjer pozabimo na vsakdanji stres.

Več na spletni strani Zeliščarskega centra: Herbalium.


Poglejte tudi:  Zeliščni vrt Majnika

 

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 129 times, 3 visits today)