Slovenske destinacije blestele med svetovnimi trajnostnimi zgodbami

16 marca, 2021

Krepitev Sheme prinaša prepoznavnost tudi v mednarodnem prostoru, saj je več slovenskih destinacij v okviru ITB Berlin prejelo priznanja Green Destinations Story Awards 2021.

Brda, Ljubljana, Miren-Kras in Kočevsko so se uvrstili med nominirance, kar trije med njimi (Brda, Ljubljana in Kočevsko) pa tudi med finaliste izbora.

Izbor je bil tokrat osnovan na primerih enkratnih zgodb in dobrih praks, ki so jih destinacije izvajale v preteklem letu, nominirance pa so izbirali med destinacijami, ki so se v lanskem letu uvrstile med 100 najbolj trajnostnih po izboru Green Destinations (Sustainable Destinations Top 100).

Izpostavili zanimive projekte in doživetja

Miren-Kras se je uvrstil med šest nominiranih destinacij v kategoriji ITB Earth Award s projektom Drevo za Cerje, s katerim so pripomogli k obnovi gozda v okolici Pomnika miru na Cerju, ki ga je avgusta 2019 zajel obsežen požar.

Med finaliste pa so se uvrstile druge tri slovenske destinacije, kjer je Kočevsko v kategoriji Nature & Ecotourism zasedlo 2. mesto; nagrajeno je bilo doživetje opazovanja medveda v njegovem naravnem okolju.V kategoriji Covid & Tourism je Ljubljana s projektom ‘Kultura prek spleta’ zasedla 2. mesto, Brda s promocijsko kampanjo ‘Briška češnja v vsak dom’ pa 3. mesto.

Naravna dediščina z varno izkušnjo

“Priznanja slovenskim destinacijam še utrjujejo položaj Slovenije kot države, ki nudi edinstvena doživetja in izkušnje, ki bodo še posebej iskane v času po epidemiji korona virusa. To so doživetja, ki temeljijo na naravni in lokalni dediščini in zagotavljajo varno izkušnjo. Prejeta priznanja bodo nagrajenim destinacijam okrepila prepoznavnost in ugled v mednarodnem prostoru,” so komentirali na Slovenski turistični organizaciji.

Razglasitev nagrad je potekala prek spleta v okviru letošnje borze ITB Berlin NOW. Finaliste je izbrala 12-članska komisija, med najpomembnejšimi kriteriji pa so bili inovativnost pristopa, učinkovitost pri naslavljanju izzivov za bolj trajnostni turizem in možnost prenosa v druga okolja.

 

Vir: slovenia.info

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 114 times, 3 visits today)