Brda s svojo zeleno zgodbo tudi v filmčkih

29 januarja, 2021

V Brdih je trajnost vsakodnevno vpeta v delovanje turističnega gospodarstva. Destinacija se je skupaj s ponudniki zavezala trajnostnemu razvoju že na samem začetku uvajanja Zelene sheme slovenskega turizma, v katero je vstopila leta 2016.

V Brdih izkoriščajo danosti za pospeševanje mehke mobilnosti, goste spodbujajo k aktivnemu bivanju na destinaciji, skrbijo za ohranjanje dediščine, spodbujajo razvoj lokalne ponudbe pridelkov in izdelkov, podpirajo ohranjanje avtohtonih zvrsti vin, sadja, oljk, skrbijo za komunalno in prometno infrastrukturo.

“Razpršena ponudba sledi butični zeleni zgodbi, ponudniki pa zagotavljajo najvišjo kakovost ponudbe ter najvišje higienske standarde. Voda je tako čista, da si jo lahko natočite na vsaki pipi, tudi po pitnikih, ki so nameščeni v skoraj vsaki vasi. Ponudniki uporabljajo naravne materiale ter ekološka čistila. Krožniki sledijo sezonski ponudbi gozdov, vrtov, polj in nasadov,” naštejejo.

V Brdih se ponašajo z zlatim znakom Slovenia Green. Kot destinacija so se že drugo leto uvrstili na seznam 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu. Kar štirje ponudniki namestitev se ponašajo z okoljskimi certifikati, v letu 2019 pa je Klet Brda pridobila certifikat prve zelene atrakcije v Sloveniji.

S kratkimi filmčki z zeleno vsebino napovedujejo trajnostno usmerjeno kampanjo, ki povezuje zelene namestitve, ponudnike, doživetja in produkte in kjer imata gost in njegovo dobro počutje glavno vlogo.

 

Vir: STO, Brda

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 60 times, 2 visits today)