Destinacija Kočevsko prejela zlati znak Zelene sheme slovenskega turizma

3 julija, 2020
Foto: CJ STUDIO d.o.o., foto Ciril Jazbec, www.slovenia.info

Destinacijo Kočevsko sestavljajo Občine Kočevje, Kostel in Osilnica. V zadnjih tednih je potekalo ocenjevanje več destinacij v Zeleni shemi slovenskega turizma, ki so morale po treh letih ponovno opraviti presojo. Vse tri destinacije, ki so postopek zaključile v preteklih dneh, so znak ohranile ali izboljšale. Ena od njih je Kočevsko.

 

Destinacija Kočevsko svojo prepoznavnost gradi na aktivnostih v naravi in trajnostnem turizmu, z zlatim znakom pa so prejeli novo potrditev za svoje uspešno delo, trajnostno usmeritev in razvoj. Destinacijo Kočevsko sestavljajo Občine Kočevje, Kostel in Osilnica, ki pod blagovno znamko Skrivnostni gozd Slovenije ustvarjajo vrhunska, aktivna in zelena doživetja v naravi in gozdu ter soustvarjajo turizem, ki je odgovoren do okolja in družbe.

Razkrite skrivnosti Kočevske

Zeleni Kočevski gozdovi v najglobljih kotičkih skrivajo ostanke pragozdov, kjer se začuti življenje v prvinski obliki. Vse to se lahko odkrije na kolesu in z aktivnostmi v ali ob vodi. Poskrbljeno je tudi za vse ljubitelje pohodništva, ki si želijo nepozabnih razgledov z Medvedove, Orlove, Roške in Eleonorine poti.

 

Vir. Slovenia.info, Kočevsko

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 41 times, 3 visits today)