2:44 pop TURIZEM

Sledenje živalim v naravi Triglavskega narodnega parka

V petek, 21. februarja, v Triglavskem narodnem parku organizirajo počitniško delavnico Sledenje živalim v naravi Triglavskega narodnega parka.

“Pridružite se našemu izkušenemu vodniku na doživetju sledenja prostoživečim živalim.  S poznavalcem območja in živali, ki živijo v njem, bomo poiskali njihove sledi in druge znake njihove prisotnosti,” vabijo organizatorji.

Na delavnici se bodo naučili osnovnih veščin sledenja in dobili vpogled v navade živali, ki živijo v naravi. Sledenje je največkrat najboljši način, da spoznamo navade živali v njihovem okolju brez zunanjih motenj. “Ponavadi za prisotnost živali v gozdu izvemo samo iz njihovih sledi. Z veliko mero sreče je mogoče videti tudi sledi ene najbolj izmuzljivih živali – volka,” povedo v TNP.

Iskanje prisotnosti volka (in drugih prostoživečih živali v naravi Triglavskega narodnega parka) bo tudi glavni poudarek doživetja.

Kje, kdaj, kako?

Za delavnico pohodniško obutev, nepremočljiva in topla oblačila, (pokrivalo, rokavice), pohodne palice in pijačo. Trajala bo približno 3 ure. Zborno mesto je odcep za Belsko planino, Pokljuka (s ceste Mrzli Studenec – Bohinj), 21. februarja ob 9. uri.

“Ker hočemo poskrbeti, da bo doživetje kakovostno, pa tudi zmanjšati hrup ter druge motnje v naravi, je število mest omejeno. Primerno za otroke nad 8. letom starosti v spremstvu odrasle osebe,” še povedo o brezplačni delavnici, ki je zaradi vremenskih razmer lahko prestavljena ali odpovedana.


Obvezne so prijave na info.trb@tnp.gov.si ali 04 5780 205 vsaj do srede, 19. februarja 2020 ali do zapolnitve mest.

 

 

(Visited 145 times, 1 visits today)
Close