Oživitev vasi Grad na Goričkem

11 julija, 2020
Prenova grajskega marofa v vasi Grad na Goričkem (Foto: FA)

Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani je v začetku meseca otvorila že tradicionalno razstavo seminarskih del, ki pa si jo lahko letos zaradi aktualnih razmer ogledamo v spletni različici. Spletna razstava del študentov Fakultete za arhitekturo z naslovom »Prostor v oblaku« predstavlja številne raziskave in projekte, ki zajemajo širok spekter tematik na izredno raznolikih lokacijah.

Mladi bodoči arhitekti in urbanisti v svojih delih obravnavajo prenove urbanih, suburbanih in ruralnih območij ter arhitekturo teritorijev. Teme posegajo tudi v strukture in prostore mest ter naslavljajo priložnosti podeželja. Skozi teoretsko misel pa so naslavljali še vprašanja teoretske prakse v arhitekturi.

Arhitekturne in urbanistične rešitve študentov za Grad na Goričkem

Študentje so s svojimi projekti naslavljali tudi številne kraje po Sloveniji in predlagali raznolike rešitve. Za nekaj časa so se »preselili« tudi na Goričko v vas Grad, kjer so med drugim predlagali sodobne rešitve za oživitev zapuščenega marofa in nekdanje taverne.

Prenova taverne v novo kulinarično zadrugo v vasici Grad. (foto: FA)

 

Seminarska dela pod mentorstvom prof. Maruše Zorec si lahko ogledate tukaj, seminarska dela pod mentorstvom izr. prof. Vase J. Perovića pa si lahko ogledate tukaj.

Vir: Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 365 times, 1 visits today)