Nova pot: Gorenjska muzejsko-planinska transverzala

10 junija, 2019

Pot Gorenjska muzejsko-planinska transverzala, ki se je odprla pretekli mesec, se začne v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani, zaključi pa z vzponom na Lubnik in obiskom Loškega muzeja v Škofji Loki.

Pot čez hribe vodi od muzeja do muzeja. Začnemo v Slovenskem planinskem muzeju in se povzpnemo na Dovško babo, potem pa nadaljujemo proti vzhodu in zaključimo čez kranjski Jošt na loškem Lubniku in v Loškem muzeju.

V pomoč obiskovalcem je nastal Vodnik po Gorenjski muzejsko – planinski transverzali, ki je na voljo tudi samostojno. Za dodatno motivacijo se bodo pohodniki lahko podali v geolov (Geocaching), zakladi bodo iskalce čakali v muzejih in na vrhovih transverzale. Tiste, ki bodo zbrali vse žige na vrhovih in v muzejih, bodo muzeji na Gorenjskem v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije nagradili.

Vir: Gorenjski muzej

V edinstvenem projektu Neverjetne gore sodelujejo Slovenski planinski muzej, Čebelarski muzej, Tržiški muzej, Medobčinski muzej Kamnik, Gorenjski muzej in Loški muzej Škofja Loka: “Regija Gorenjske že s svojim imenom pove, da so tukaj doma gore, in vsak muzej se na svojstven način ukvarja s proučevanjem zgodb, ki se dotikajo višjih nadmorskih višin, ter so del naše skupne preteklosti in kulturne dediščine.”


Več na: Neverjetne gore

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 59 times, 4 visits today)