Najboljši kampi in glampingi v Sloveniji 2020

31 oktobra, 2020
Avtor: CJ STUDIO d.o.o. | foto: Ciril Jazbec

Portal Avtokampi.si je v izboru za Naj kamp Adria podelil nagrade najboljšim kampom v Sloveniji za sezono 2020, v kateri so so domači gostje ustvarili 61 % več prenočitev v kampih kot lani.

Prvo mesto med večjimi kampi so gostje podelili kampu Bled, kjer so v zadnjih letih veliko investirali v ureditev parcel in prenovo sanitarij. Na drugem mestu je River Camping Bled, kjer so do junija zaključili z vsemi deli in z odprtjem obogatili ponudbo gorenjskih kampov ter prejeli še nagrado za najlepše urejeno naselje mobilnih hišic. Na tretjem mestu je kamp Šobec, ki je največji kamp pri nas.

Manjši kampi in glampingi

Med manjšimi kampi je najboljši kamp Koren iz Kobarida, kjer so uredili nove lesene hiške, gre pa za najbolj ekološki kamp pri nas. Sledita kampa Polje pri Dolenjskih Toplicah in letos odprt kamp David iz Vipavske doline.

V kategoriji najboljši glamping resort je prvo mesto osvojil Glamping Garden Village Bled, ki navdušuje s spanjem v drevesnih hišicah in glamping šotorih, na drugem mestu je vinski glamping Chateau Ramšak iz Maribora, na tretjem pa Glamping Olimia Adria Village.

Urejena postajališča za avtodome omogočajo kratke postanke popotnikom, veliko pa je tudi domačih avtodomarjev, ki so letos še bolj množično spoznavali Slovenijo. Največ glasov je dobil PZA Rogla, ki je zaradi možnosti smučanja priljubljen pozimi, poleti pa ga obiščejo ljubitelji pohodništva in kolesarjenja. Na drugo mesto se je uvrstil PZA Koper in na tretje prenovljeno postajališče v Kostanjevici na Krki.

Izbrali tudi kampe na Hrvaškem

Na Hrvaškem so glede na regijo najboljši večji kampi Valkanela, Čikat in Straško, med manjšimi pa kampi Polidor, Draga in Lupis.

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 271 times, 9 visits today)