Avtor Igor Fabjan, fotografije v prispevku: Igor Fabjan 7:30 pop TURIZEM

Madžarska: toplice, zgodovinska mesta in golf

Na Madžarskem je več kot sto termalnih vrelcev in ob mnogih so že pred desetletji zgradili toplice. Eno novejših in najsodobnejših spa središč so uredili v termalnem kraju Buk blizu avstrijske meje.

 

Turistična bisera baročnega videza

Hotel se ponaša tudi z dobro lokacijo, saj je v bližini več privlačnih mest. Eno najbolj znanih je Sopron, ki ga nekateri primerjajo celo s Prago. Staro mestno središče za kamnitim obzidjem je res privlačno. Vsepovsod je mogoče občudovati renesančne in baročne zgradbe.

Na tem koncu Madžarske je prav tako privlačno manjše obmejno mesto Koszeg, katerega nastanek sega v 13. stoletje. Dobro ohranjena mestna utrdba priča o časih, ko so jih ustrahovali Turki. Branilci so zdržali tudi veliko obleganje leta 1777 v katerem je sodelovalo kar 80.000 sovražnikov. Zadnji napadalci so se umaknili ob 11. uri in v spomin na zmago zvoniki mestnih cerkva zvonijo ob 11. uri. Koszeg je pravi turistični biser. Marsikdo je presenečen nad barvitim skrbno restavriranem baročnem mestnem središču. V njem za živahen utrip skrbijo številne trgovine in gostinski lokali. Večkrat letno pa ulice in trge poživijo še različne prireditve in festivali.

Sedem jezer in wellness

Toplice so uredili ob enem izmed najboljših golf igrišč na Madžarskem, Birdland. Igrišče z osemnajstimi luknjami se ponaša z razgibano pokrajino katero zaznamujejo gruče visokih dreves in kar sedem jezer. Ta nudijo zatočišče številnim pticam po katerih se turistični kompleks tudi imenuje. Hotel Greenfield se ponaša s štirimi zvezdicami, prenočite pa lahko tudi v bližnjih apartmajih. Slednji so posebno priljubljeni med igralci golfa, saj imajo tako omogočeno lažje gibanje z vso potrebno opremo. Obenem pa lahko koristijo hotelsko ponudbo od wellness in spa središča pa do odličnih restavracij. V bazenih je neprimerno manjša gneča kot v bližnjih starih toplicah Buk-furdo. Voda pa je ravno tako termalna, vendar prihaja iz lastne vrtine.

(Visited 424 times, 1 visits today)
Close