Avtor bv; foto: Tomo Jesenišnik, Vir RRA Koroška 6:48 pop TURIZEM

Koroška vabi: Ribnica na Pohorju in Ribniško jezero

Več kot mesec dni je od največje naravne katastrofe, ki je dosegla Slovenijo ter v kaotični obliki tudi del zelene Koroške.

V tem času že teče kampanja »Vzemi si čas. Za Koroško. Moja Slovenija«. Glas Koroške je ponesla po širni Sloveniji in izven njenih meja. Širi sporočilo, da je Koroška (ponovno) varna za turistični obisk in koroški turizem zdaj potrebuje podporo še bolj kot kadarkoli doslej.

Prejšnji petek smo povabili v Mežiško dolino, tokrat pa v Dravsko dolino.

Ribnica na Pohorju je majhno gručasto naselje na severnih obronkih Pohorja. Skozi Ribnico je v rimski dobi tekla cesta iz Slovenskih Konjic v Dravsko dolino. Ker kraj obkrožajo obširni, temni pohorski gozdovi, se tu že od nekdaj ukvarjajo z gozdarstvom in žagarstvom pa tudi z živinorejo.

“Danes je Ribnica idiličen klimatski turistični kraj z apartmajskim naseljem, smučišči in s turističnimi kmetijami. Kraj je tudi prijetno izhodišče za planinske poti proti Ribniški koči in Jezerskem vrhu. V Josipdolu se nahaja ena izmed prvih gozdnih učnih poti Kapelvald, ki je prava zakladnica najrazličnejših drevesnih vrst. Tu spoznamo naravne lepote, pomen gozda ter zgodovino in življenje na tem delu Pohorja,” povedo v RRA Koroška.

Drugi namigi za obisk v Dravski dolini:

  • Splavarska pustolovščina pri Koroških splavarjih na Dravi – Muta.
  • Ogled Slomškovega župnišča ali ostankov Pistrovega gradu v Vuzenici.
  • Obisk Kovačije pri Kovaču v Podvelki.
  • Kar vabijo pa tudi zelene in trajnostno naravnane Radlje ob Dravi: obiščite Vodni park Radlje ob Dravi – glampi, kolesarske poti, najem športne infrastrukture, Dom gozdne kulture, muzej…)
  • Dravska kolesarska pot.

Poglejte pa tudi:

(Visited 36 times, 5 visits today)
Close