12:03 pop REVIJA ZDRAVJE

Naravni tekoči magnezij učinkoviteje krepi naše zdravje

Magnezij vpliva na vrsto fizioloških procesov v telesu in ima širok vpliv na naše zdravje in počutje. Naravni tekoči magnezij, ki ga nanesemo na kožo, je učinkovitejši kot tisti v obliki prehranskih dodatkov.

Magnezij prispeva k zmanjšanju utrujenosti, ravnotežju elektrolitov, sproščanju energije, delovanju živčnega in mišičnega sistema, ohranjanju zdravih kosti in zob ter normalnemu psihološkemu delovanju. Za ženske je nepogrešljiv v času nosečnosti, nanj ne smejo pozabiti tudi v menopavzi, pomembno vlogo pa ima tudi pri remineralizaciji in regeneraciji po športu ali fizičnih naporih.

 

Dobro in hitro prehajanje v telo

Zaradi svoje ugodne kemijske lipo- in hidrofilne strukture, naravni tekoči magnezij v obliki magnezijevega klorida dobro prehaja skozi kožo oz. kožne pore in lasne mešičke. Kot dokazuje znanstvena raziskava Univerze v Cardiffu, »ni dvoma v učinkovito prepustnost magnezija, ki ga nanesemo in vtremo v kožo. Vnos magnezija v obliki klorida skozi kožo zviša raven magnezija v relativno kratkem času.« S tem se v primerjavi z oralno uporabo občutno skrajša čas absorpcije, pospeši blagodejne učinke in poveča izkoristek vnosa.

 

Prednosti lokalne uporabe

Pomembno prednost predstavlja tudi možnost lokalne uporabe oziroma uporabe na mestu, kjer imamo akutne težave. Denimo: magnezij s pršilom ali vtiranjem gela  v primeru krčev v nogah nanesemo neposredno na noge; učinek bo tako veliko hitrejši kot pri uživanju prehranskega dodatka.

Aplikacija magnezijevega olja se priporoča pri utrujenosti, mišičnih krčih, pri nemirnih nogah, nespečnosti ali slabi kakovosti spanca, pri športnih in drugih fizičnih aktivnostih, v primeru glavobolov in migren, v primeru mestrualnih krčev, pri slabši koncentraciji in splošnemu pomanjkanju energije in v primeru zdravstvenih stanj, kjer je priporočljiv povečan vnos (nosečnost, dojenje, diabetes, srčna in onkološka obolenja, nevrološka stanja …)

(Visited 299 times, 3 visits today)
Close