12:01 pop REVIJA ZDRAVJE

Liposomski vitamini delujejo močneje od klasičnih

Liposomi vitamine zaščitijo pred želodčnimi in črevesnimi sokovi, obenem pa jim omogočajo boljšo absorbcijo v črevesju.

Beseda liposom izvira iz grškega jezika in pomeni ‘maščobno telo’. Skupaj z glikolipidi in holesterolom so liposomi poglavitni gradniki celičnih membran.

 

Transportno sredstvo, ki nudi zaščito

Pri prehranskih dopolnilih liposomi služijo njihovemu optimalnemu transportu skozi prebavni trakt. Številne študije namreč dokazujejo, da se liposomalni pripravki dalj časa zadržujejo v prebavilih, učinkovine v prehranskih dopolnilih so bolj zaščitene pred vplivi želodčnega in črevesnega soka, obenem pa imajo zaradi interakcij liposomske ovojnice z biomembranami v epiteliju črevesja večjo moč absorpcije, kar prispeva k bistveno večji biološki uporabnosti hranilnih snovi v dopolnilih. Liposomi pa lahko služijo transportu tako vodotopnih (hidrofilnih) kot maščobotopnih (lipofilnih) učinkovin.

 

Zakladnici vitaminov C in D&K

Opisane prednosti v družbi Hungry Skin udejanjajo z družino liposomskih vitaminov: C in D&K. Z njihovo pomočjo so lahko uporabniki deležni bolj učinkovite vitaminske terapije kot pri zaužitju klasičnih vitaminov. Ob tem sta liposomski vitamin C in cink v okviru prehranskega dopolnila Gaia naturelle C-Shot namenjena normalnemu delovanju imunskega sistema. Prehransko dopolnilo Gaia naturelle D-Shot pa vsebuje liposomska vitamina D3 in K2. Vitamin K prispeva k ohranjanju zdravih kosti s tem, da usmerja nalaganje kalcija na prava mesta v telesu. Vitamin D pa poskrbi, da se kalcij absorbira. Povedano drugače, vitamin D deluje kot ‘vratar’, ki skrbi za promet kalcija in dovoljuje vstop v telo, vitamin K pa poskrbi, da se kalcij ne nalaga na arterijah.

Obe prehranski dopolnili sta v obliki tekočine in brez glutena, laktoze, dodanih sladkorjev, sintetičnih konzervansov in barvil.

(Visited 252 times, 1 visits today)
Close