Avtor Sonja Grizila 12:36 pop REVIJA ZDRAVJE

Čudežni krotilec bolečin in bolezni

Naprava CWP, ki deluje po principih akupunkture, lahko hitro odpravi akutne bolečine, pri kroničnih pa je potrebna daljša uporaba – z njo se je mogoče uspešno spopasti tudi s sistemskimi boleznimi.

Kar nekaj fizioterapevtov in maserk pozna moje težave z rameni, ki menda pestijo večino novinarjev, ki so kdaj pisali na pisalne stroje. Moje bolečine so včasih tako hude, da ne morem dvigniti roke in ponoči se zbujam, ko se obrnem v napačno lego. Bolečina se seli z ene rame na drugo, že kar precej let je na desni strani. Lani sem za povrh nesrečno padla, po Murphyjevem zakonu seveda na desno roko, ki me po novem boli od ramena do lakta. Vam je vse to nekam znano?

 

Jezikoslovka z bolečim kolenom

Zaradi opisanega me seveda zanima vse, kar bi lahko ublažilo bolečine brez protibolečinskih tablet s stranskimi učinki. Napotila sem se torej na delavnico Tjaše Vuzem, ki je sicer lastnica jezikovne šole. Priznam, malce me je vznemirjalo, saj tuji jeziki nimajo kaj dosti skupnega s fiziologijo človeškega (pa tudi živalskega) telesa. Pojasnilo mi je bilo vsekakor všeč – obstaja protibolečinska naprava, za katero ni potrebno, kdo ve kakšno znanje, ker deluje samodejno. No, skoraj.

Z nenavadno napravo jo je pred časom seznanila prijateljica, ki je prišla na obisk. »Bila sem v hudo slabi koži, bolela me je glava, z bolečinami v ramenskem obroču sem imela težave že dlje časa. Iz torbice je potegnila dve svinčniku podobni napravi in mi naredila terapijo. Jasno mi je bilo, da zadeva učinkuje. Reakcija je bila namreč tako huda, da sem morala leči, ker se mi je začelo vrteti. Nič čudnega, saj mi je obdelovala vrat, kjer je precej energijskih vozlišč.« Ko se je umirila, je nastopilo olajšanje.

Naslednjič je prijateljica prišla na obisk čez kakšno leto, ko je Tjašo že nekaj časa bolelo koleno. »Ko mi je delala terapijo, so me določene točke zelo bolele, koleno je postalo temno rdeče in zelo toplo. Olajšanje sem začutila takoj, odpravo bolečin pa sem dosegla veliko kasneje ob redni uporabi, saj sem si takrat instrument takoj kupila,« je povedala sogovornica. Naprava jo je tako navdušila, da je stopila v stik z Nae-Soon Moon, ki je prijateljica izumitelja CWP, znanstvenika dr. Chi Kyung Kima. Oba sta iz Seula. »Kaj hitro sva se dogovorili, da je prišla v Slovenijo, seznanila me je s pripomočkom in uvajala v terapije.«

 

 

Ni čudež, ampak fizika

CWP pomeni Chi Well Pointer; že prva beseda pove, da gre za energijo či (qi), ki teče po tako imenovanih meridijanih ali kanalih. Vsaka bolezen sproži blokado na meridijanih (večinoma potekajo po istih kanalih kot živci), ki jih s stimulacijo bolečih točk oziroma blokad lahko sprostimo. Na tej teoriji sloni akupunktura – metoda, ki je stara več kot 5000 let in jo je svetovna zdravstvena organizacija že leta 1979 priporočila za zdravljenje več kot 70 bolezni. Spada med integralno medicino in je od leta 1976 priznana tudi v Sloveniji.

Dr. Chi Kyung Kim je za izum CWP prejel več kot 60 priznanj. Naprava je sestavljena iz dveh delov, ki sta videti kot kovinska svinčnika, konica na koncu pa je pozlačena s 24-karatnim zlatom. Imata različna električna naboja, zato se privlačita kot magnet. Znotraj sta šesterokotni leči – prva zbira energijo, druga jo okrepi in usmerja.

Naprava nima zunanjega energijskega napajanja, je torej brez električnega priključka ali baterij, saj zbira energijo iz okolja. Je tako rekoč neuničljiva (no, vseeno ima petletno garancijo), če nam seveda ne pade na tla in se konica zlomi. V tem primeru nam jo pač zamenjajo.

 

Ko najde točko, začutiš

Seveda je pri vsej stvari najzanimiveje to, da nam ni treba poznati zemljevida meridijanov, predvsem ko gre za bolečine, saj naprava sama najde boleče točke oziroma blokade. Kjer takšnih točk ni, ni nobene reakcije. Oba svinčnika uporabljamo skupaj. Lahko ju vtaknemo v plastično držalo (deluje v radiju od 4 do 5 centimetrov), pri manjših površinah, kot so na primer prsti, pa brez držala. S podaljškom, ki je priložen, lahko dosežemo tudi bolj oddaljena mesta, zmeraj pa jo moramo usmeriti pravokotno na kožo.

Seveda lahko iz prve roke razložim, kakšni so občutki, saj sem svojo bolečo ramo prepustila Tjaši v obdelavo. Terapijo je izvajala z dvojno napravo (štirje povezani svinčniki); s tem je seveda možnost, da zadeneš blokado in jo razbiješ z usmerjeno energijo, podvojena. Nekaj časa sem občutila samo lahne vbodljaje, potem pa je sledil krik – zdelo se mi je, da mi je zapičila iglo precej globoko v ramo, pojavilo se je ščemenje. Po terapiji, ki je trajala kakšnih 20, 30 minut, sem lahko brez bolečin dvignila roko, seveda pa vse bolečine niso izginile. A bilo je občutno bolje.

Kot pravi Tjaša Vuzem, lahko akutne bolečine, recimo glavobol, popustijo takoj, tistih, ki nas zaradi različnih poškodb že dolgo mučijo, pa se je treba lotiti s potrpljenjem.

Tjaša Vuzem pravi, da je CWP njen hobi, jezikovna šola pa njen poklic. Med terapijo.

 

Deluje takoj

Vsi kupci CWP gredo seveda skozi Tjašino terapevtsko šolo, dobijo pa tudi priročnik, kjer so natančno opisane točke za posamične težave. Naprava stane 760 evrov, dobi se na 12 obrokov. Lahko pa greste k njej le na posamične terapije. Takoj boste začutili, da zadeva deluje, čeprav je včasih reakcija kar huda.

Jaz sem si v prvem koraku napravo izposodila, da bi na svoji koži poskusila, ali se jo zares splača imeti v neposredni bližini. Kasneje sem jo kupila in nameravam z njo temeljito raziskati vse nevšečnosti, ki jih je pri mojih letih že kar precej.

 

Poškodbe in bolezni, pri katerih pomaga CWP

Zelo hitro pomaga pri športnih poškodbah, pri bolečinah v vratu, hrbtu, križu, herniji, rokah, nogah, kolenu, teniškem komolcu, pri bolečinah v ramenih in kolkih, pri vseh vrstah glavobolov in migrenah, pri vnetju živcev (recimo znameniti išias ali sindrom karpalnega kanala), pri nevralgijah, nespečnosti, omotici, boleznih srca in ožilja, boleznih dihal in prebavil, pri redni uporabi razstruplja telo, odpravlja bolezni sečil, pri menstrualnih bolečinah, težavah v menopavzi, pri metabolnem sindromu, kamor sodi tudi diabetes, pri motnjah libida in potence, tudi pri duševnih motnjah in motnjah sluha in vida ter pri kožnih boleznih. Terapije lahko izvajamo tudi na otrocih in živalih. CWP lahko uporabljamo uro in pol na dan, najpametneje je, če po pol ure v presledkih nekaj ur.

(Visited 1.073 times, 1 visits today)
Close