12:31 pop REVIJA ZDRAVJE

Celostna terapevtska obravnava na domu ali v ambulanti

Center Celostne Oskrbe je multidisciplinarna organizacija in socialno podjetje, ki nudi celostne storitve za kakovostno življenje. Ponuja storitve fizioterapije in delovne terapije za celostno rehabilitacijo, ki dajejo zelo dobre rezultate.

 

Terapevtske storitve izvajajo v domačem okolju in v fizioterapevtskih ambulantah na Dunajski cesti 63 v Ljubljani.

Fizioterapija v domačem okolju zagotavlja samostojnost in omogoča starejšim čim bolj kakovostno in prijetno bivanje v domačem okolju ter poteka drugače kot ambulantna oziroma bolnišnična terapija. Glavni cilj fizioterapevtske obravnave je usmerjen v zagotavljanje funkcionalne samostojnosti uporabnika z upoštevanjem njegovih potreb in želja ter specifičnih bivalnih dejavnikov. Delo na terenu od fizioterapevta zahteva predvsem veliko mero iznajdljivosti in prilagodljivosti, upoštevajoč okolje, v katerem uporabniki živijo, saj je njihov cilj ponuditi visokokakovostne storitve, ki dajejo rezultate.

 

Diplomirani delovni terapevt na domu

Dodana vrednost terapevtskim obravnavam je vključenost diplomiranega delovnega terapevta. Večina delovnih terapevtov v Sloveniji deluje v institucijah, za razliko od bolj razvitih držav, kjer delujejo delovni terapevti predvsem na uporabnikovem domu. Načrtovalci zdravstvene in socialne politike teh držav zagovarjajo, da morajo ljudje čim dlje ostati v svojem domačem okolju, oziroma jim omogočiti zdravljenje in rehabilitacijo na domu. V Centru Celostne Oskrbe na domu pa možnost delovne terapije na domu nudijo že zdaj.

 

V terapevtskem centru tudi vrhunska tehnologija

V terapevtskem centru na Dunajski 63 v Ljubljani ponujajo fizioterapijo z uporabo vrhunske tehnologije za vse, ki potrebujejo storitve rehabilitacije takoj, brez čakalnih vrst.

  • Rehabilitacija z individualno fizioterapevtsko obravnavo za vzpostavljanje, krepitev oziroma vzdrževanje zdravja in funkcionalnosti gibalnega sistema.
  • Tecar terapija je prestižna rehabilitacijska terapija, ki se izvaja z najsodobnejšim tehnološko dovršenim aparatom, za hitre rezultate v rehabilitaciji (po poškodbah za obnovitev tkiv).
  • Elektroterapija, ki jo uporabljajo za zmanjšanje bolečine (TENS, IF, DD), in elektrostimulacijo za krepitev oslabelih mišic, pospeševanja celjenja ran, korekcijo gibov oz. njihovo uporabo v funkciji itd.
  • Magnetoterapija je oblika zdravljenja z magnetnim poljem in deluje na principu elektromagnetnega valovanja. Sprožijo se obnovitveni mehanizmi, ki vplivajo na boljšo presnovo in obnovo celic ter pospešujejo celjenje ran ter poškodb.
  • Ultrazvočna terapija je terapija mehkih tkiv, deluje kot mikromasaža. Izboljšuje prekrvavitev in regeneracijsko sposobnost tkiv. Uporabna je pri revmatoidnih obolenjih, kalcinacijah sklepov, obravnavi brazgotin idr.
  • Kineziotaping je terapevtska metoda brez zdravil, ki je učinkovita pri zdravljenju številnih težav, saj zmanjšuje bolečine in skrajša čas rehabilitacije.

Za več informacij pokličite 040 861 017, ali obiščite spletno stran www.cco.si.

 

(Visited 274 times, 1 visits today)
Close