Tilcor, pločevinasta kritina s klasičnim videzom

21 aprila, 2021

Novozelandska kritina Tilcor je najkakovostnejša pločevinasta kritina v obliki strešnika s posipom. Izdelana je iz najboljšega jekla na svetu in iz kamenega granulata v naravnih barvah.

Kritina Tilcor je narejena iz novozelandske jeklene pločevine Zincalume®, ki je protikorozijsko zaščitena s potapljanjem v vročo aluminij-cink zlitino. Jeklo je pridobljeno iz najčistejše železove rude in kot takšno ima v primerjavi z recikliranim jeklom daljšo življenjsko dobo. Slabost recikliranega jekla je visoka vsebnost odpadnega železa, saj to vsebuje razne primesi, ki povzročajo mikrorazpoke. Reciklirano jeklo zato sčasoma postane korozijsko manj obstojno. To pa je tudi glavni razlog, da ostale pločevinaste kritine po testiranjih Inštituta BBA Certs, ki je v Evropi vodilni certifikacijski organ za pločevinaste kritine s kamenim posipom, nimajo takšne pričakovane življenjske dobe kot Tilcor.

 

Tilcor je konkurenčna kritina

Kritina Tilcor prihaja z Nove Zelandije, države z odličnimi naravnimi viri železa. Kljub dolgi poti pa ima ta kritina zelo nizek okoljski odtis. Večji del transporta od nahajališča rude do dostave kritine v Sloveniji tako poteka z ladjo, kar v primerjavi z železniškim oz. cestnim prevozom pomeni od 5- do 12-krat nižji CO2 odtis. Prav tako ima izdelava jekla iz visoko koncentrirane rude manjšo porabo energije, nahajališče rude pa je tik pred vrati jeklarne. »Zaradi omenjenih prednosti je kritina Tilcor zelo konkurenčna,« pravijo v podjetju Bonmark, ki je uradni distributer za Slovenijo in Avstrijo. Skupaj z novozelandskim proizvajalcem Ross Roof Group ima podjetje v načrtu v naslednjih letih doseči najmanj 30-odsotni tržni delež med tovrstnimi kritinami.

 

Zastopstvo in prodaja

BONMARK, d. o. o., 0590 15 901

info@bonmark.si   www.bonmark.si

 

(Visited 127 times, 9 visits today)