Najnovejša tehnologija za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje novih hiš

22 aprila, 2021

Med najzahtevnejšimi izzivi pri gradnji nizkoenergijskih, pasivnih in nič-energijskih objektov je načrtovanje in vgradnja ustreznega ogrevanja, prezračevanja in hlajenja. Priznani nemški proizvajalec Stiebel Eltron, ki že od leta 1924 razvija učinkovite naprave in inovativne rešitve, je razvil ogrevalno-prezračevalni sistem LWZ 5/8 CS Premium, ki ta izziv rešuje učinkovito in racionalno.

 

Ena naprava, štiri funkcije

Glavna prednost sistema LWZ 5/8 CS Premium je, da v eni napravi združuje štiri različne funkcije – ogrevanje, centralno prezračevanje, pripravo tople sanitarne vode in hlajenje. Vse so zelo učinkovite, zato je naprava idealna za nizkoenergijske in pasivne objekte, velike do približno 240 kvadratnih metrov, ki imajo vgrajeno nizkotemperaturno ogrevanje do 35 stopinj Celzija.

 

Skrivnost nizkih stroškov in maksimalnega udobja

Sistem LWZ 5/8 CS Premium je v bistvu toplotna črpalka zrak-voda, ki tudi pri nizkih zunanjih temperaturah dosega visoke ogrevalne vrednosti. Vanj je vgrajen centralni prezračevalni sistem, ki ohranja visoko kakovost zraka in zadrži toploto v hiši. Izkoristi do 90 odstotkov toplote, ki bi se sicer izgubila skozi odprta okna.

Del toplote zunanjega zraka se izkoristi za pripravo tople sanitarne vode, pri čemer 235-litrski grelnik sanitarne vode zadosti potrebam petčlanske družine. Naprava ima vgrajeno tudi funkcijo energetsko učinkovitega hlajenja oz. pohlajevanja prostorov.

 

Zavzame manj kot dva kvadratna metra

Sistem je nameščen v hiši in zavzame 1,6 kvadratnega metra. Ker nima zunanje enote, vrt ostaja nedotaknjen, glasnost in videz naprave pa ne bosta motili ne vas ne sosedov. Zrak zajema in izpihuje prek dovodnih oziroma odvodnih cevi, napeljanih do rešetk na fasadi, zelo dobra izolacija pa omogoča tiho delovanje sistema v hiši.

 

Tehnologija, ki zmore več

LWZ Premium z inteligentno uporabo inverterske tehnologije deluje učinkovito in elegantno. Možna je tudi povezava sistema s sprejemniki sončne energije, s čimer se toplota solarne energije izkorišča za pripravo tople sanitarne vode in podporo ogrevanju objekta. Če napravo povežemo še s fotonapetostno napeljavo, lahko postanemo neodvisni od naraščajočih cen energije.

Sistem, ki se uvršča v razred energijske učinkovitosti A++, upravlja intuitivna enota s preglednim besedilnim zaslonom, ki je nameščena v bivalnem prostoru.

Razlog več za vgradnjo naprave je tudi subvencija Eko sklada v višini do tri tisoč evrov.

 

Oglejte si referenčni sistem

Ogrevalno-prezračevalni sistem je srce doma in naprava, ki mora delovati 24 ur na dan vse dni v letu. Njegovo delovanje si lahko ogledate v živo v enem od referenčnih objektov, ki jih ima Veto Group. Strankam omogočajo možnost ogleda kotlovnice in srečanje z uporabnikom. Tako boste pridobili dodatne informacije in slišali izkušnje o bivanju v hiši z vgrajeno napravo iz prve roke. »Trideset let izkušenj in ogromno zadovoljnih uporabnikov sta naši najboljši referenci in lahko nam zaupate, da vas ne bomo pustili na cedilu,« poudarjajo v združenju Veto Group.

 

Za nasvet in odgovore na vprašanja so vam na voljo strokovnjaki Veto Group po e-pošti svetovanje@veto.si ali po telefonu: 041 874 333.

 

(Visited 113 times, 3 visits today)