Ko gre za osvetlitev domače pisarne, je svetlejše vedno boljše

22 aprila, 2021
Dodajmo strešno okno in ustvarimo prostor, v katerem si bomo dejansko želeli biti.

Kako lahko v svojo korist izkoristimo dejstvo, da delamo od doma in s preprostim ukrepom dvignemo razpoloženje in učinkovitost?

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

V bolj osebnem, produktivnem in zdravem domačem okolju si lahko bolje prilagodimo način dela in najdemo v njem več zadovoljstva. Dnevna svetloba, ki jo zagotavlja strešno okno, ima s svojo visoko intenziteto, pestrim spektralnim sestavom ter dnevno in sezonsko dinamiko izjemno pozitiven vpliv na počutje in storilnost. Strešno okno v pisarni nam poleg svetlobe, ki prihaja od zgoraj, prinaša tudi manj hrupa iz okolice, odličen razgled in svež zrak. Predvsem naravna svetloba in svež zrak sta ključna za naše zdravje in storilnost, saj ne ustvarjata le prijetnejšega bivalnega okolja, temveč povečujeta naše učne in delovne sposobnosti.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

 

POMEMBNO JE PRAVILNO PREZRAČEVANJE
Nedosledno prezračevanje vodi do prevelike vlažnosti, visokih vrednosti ogljikovega dioksida in prašnih delcev. Ker le vsak četrti med nami dejansko pravilno zrači prostore, je problematika še toliko bolj pereča. Strešna okna VELUX omogočajo zračenje pri vodotesno zaprtem oknu pri vseh modelih. Unikatna prezračevalna loputa je oblikovana tako, da se takoj vidi, ali je odprta ali zaprta, filter v njej pa zadržuje prah in mrčes in ga po potrebi preprosto zamenjamo. Večina strešnih oken in senčil VELUX je dobavljivih tudi v elektrificirani izvedbi, tako da jih lahko odpiramo in zapiramo z daljinskim upravljalcem. Taka elektrifikacija oken je sicer možna tudi naknadno, so pa senčila strešnih oken VELUX na voljo tudi na solarni pogon. V tem primeru do okna sploh ne potrebujemo električne napeljave.

 

TEHNOLOŠKO NAJBOLJ DOVRŠEN SISTEM
Najbolj dovršeno rešitev, ki omogoča popoln nadzor nad kakovostjo zraka, prinaša avtomatski sistem prezračevanja VELUX ACTIVE. Z njim lahko odpiramo okna in spustimo svež zrak v dom kar iz naslanjača, avta ali dopusta in tako svoje prostore prezračimo od koder koli in kadar koli. Ta sistem, ki povezuje izdelke VELUX INTEGRA, omogoča, da notranja in zunanja senčila samodejno zaščitijo dom pred čezmerno toploto; strešna okna se sama odprejo, spustijo v prostor vetrič in ohranijo kakovost zraka. Popoln nadzor nad tem dogajanjem zagotavlja intuitivna aplikacija VELUX ACTIVE s senzorji NETATMO.

 

PRIPOROČILA ZA UREDITEV PROSTORA
V delovnem okolju se obilje dnevne svetlobe in svežega zraka odražata predvsem v povečani storilnosti, dobrem počutju in splošnem zadovoljstvu. Prednostno torej poskrbimo za ta dva najbolj pomembna dejavnika dobrega počutja, sicer pa prilagodimo svojo domačo pisarno individualnim potrebam: izberimo kakovosten in udoben stol, ravno prav visoko mizo, za stene svetle barve in za prostor naravne materiale. Potem bomo pri delu nedvomno uživali!

(Visited 79 times, 1 visits today)