Brezplačna elektrika za avto in dom

13 julija, 2020

Odlična rešitev za postavitev lastne sončne elektrarne je solarni nadstrešek, ki po eni strani s pomočjo solarnih celic na strehi pridobiva električno energijo, po drugi strani pa avtomobilu zagotavlja senco ter ga ščiti pred vremenskim vplivi. Celoten sistem je opremljen tudi s polnilno postajo za električna vozila.

Standardizirani solarni nadstrešek eKubo, ki ga pod okriljem blagovne znamke Moja elektrarna trži podjetje Enetrec iz Maribora, je s površino 30 kvadratnih metrov dovolj velik, da pod njim lahko parkirate dva avtomobila, v njegovi stekleni strehi pa je integrirana sončna elektrarna z močjo 5,40 kW.

Elektrarna se lahko pohvali s tako imenovanimi bificialnimi PV moduli – to pomeni, da imajo celice nameščene na obeh straneh, tako da poleg neposredne svetlobe električno energijo generirajo tudi posredno, prek odboja s spodnje strani. Te celice zagotavljajo 30 odstotkov večji izplen od običajnih, tako da solarni nadstrešek eKubo proizvede do 7.300 kWh električne energije na leto. To zadostuje za povprečno porabo v gospodinjstvu ter za potrebe električnega vozila, s katerim prevozite 20 tisoč kilometrov na leto.

Naložba v solarni nadstrešek je upravičena do subvencije Eko sklada ali financiranja s pomočjo Eko kredita, tako da se celotna investicija povrne v 6 do 8 letih oziroma dolgoročno zagotavlja kar do 2,5-krat cenejšo elektriko.

V podjetju Enetrec, kjer se lahko pohvalijo z več kot desetimi leti izkušenj in več kot 250 projekti, pa bodo opravili vse potrebno ter v celoti poskrbeli za še en uspešno izveden projekt. Obiščite njihovo spletno stran solarni nadstrešek, lahko pa jih tudi pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 23 90 ali jim pišete na info@moja-elektrarna.si.

https://moja-elektrarna.si/
(Visited 157 times, 11 visits today)