Vroča. Močna. Tiha. Učinkovita.

26 februarja, 2020

Daikin je konec preteklega leta na trg lansiral novo toplotno črpalko Daikin Altherma 3 H HT, ki jo odlikujejo vrhunska učinkovitost, perfekten dizajn in udobje brez hrupa.

Poleg tega, da jo odlikuje najvišja sezonska učinkovitost (A+++), je njena prednost tudi ta, da za svoje delovanje uporablja plin R32. Ta je ekološko kar 3-krat bolj prijazen okolju, njegova cena pa je občutno nižja od cene plina R410a, ki ga vsebujejo toplotne črpalke starejšega tipa. Njena elegantna zunanja enota s črno rešetko in sivim mat ohišjem je prejela kar dve nagradi za dizajn (IF in RedDot).

Ena od prednosti Altherme 3 H HT je zagotovo tudi ta, da jo je mogoče vgraditi tako v novogradnje kot na objekte starejše gradnje in priključiti na že obstoječ radiatorski sistem. Prav to je naredilo podjetje Airabela, ki se lahko pohvali s tem, da so prvi v Sloveniji montirali in zagnali najnovejšo in najučinkovitejšo Daikinovo toplotno črpalko.

Še nekaj karakteristik

Nova toplotna črpalka Daikin Altherma 3 H HT omogoča delovanje do zunanje temperature -28 °C in temperaturo izhodne vode do 70 °C (tudi pri zunanji temperaturi -15 °C brez uporabe rezervnih grelnikov). En sam ventilator znižuje raven hrupa, zaradi česar je zunanja enota izredno tiha: od 35 dB (A) na oddaljenosti 3 metre, kar je, za primerjavo, tišje od žuborenja potočka. Na voljo je v več različicah, in sicer z močjo 14 kW, 16 kW ali 18 kW. Ima izredno visoko vrednosti SCOP, ki meri letno porabo energije in učinkovitost ogrevalnega sistema. Njena hidro split zunanja enota omogoča tako ogrevanje kot hlajenje.

Dobro je vedeti

Je visoko učinkovita in daleč najboljša toplotna črpalka ta hip na trgu, njena vgradnja je subvencionirana s strani Eko sklada. Za več informacij o delovanju, nakupu in montaži pa stopite v stik s podjetjem Airabela, vodilnim in pooblaščenim distributerjem Daikinovih naprav v Sloveniji.

S: www.airabela.si

T: 080 88 50

N: Šmartinska 58 A, 1000 Ljubljana

(Visited 114 times, 2 visits today)