Do zelene energije tudi brez lastne elektrarne, po vaši ceni

11 decembra, 2020
Do zelene energije tudi brez lastne elektrarne, po vaši ceni

V skrbi za naše okolje in zdravje smo vedno bolj pozorni na izvor hrane, ki jo jemo. Zanima nas, od kod prihaja ter kako je bila pridelana. Takšen pristop pa je smiselno ubrati tudi pri izbiri vira električne energije.

Prednosti uporabe obnovljivih virov energije so predvsem v pozitivnem učinku na podnebje, stabilnosti v dobavi energije ter dolgoročni gospodarski koristi.

Najbolj razširjen način, da si zagotovite okolju prijazno elektriko, je zagotovo lastna sončna elektrarna. Te so cenovno vedno bolj dostopne, a za vse, tudi iz praktičnih razlogov, ne predstavljajo možnosti za uporabo zelene energije. A sedaj imate na voljo še drugo rešitev.  

S pomočjo SunContract tržnice električne energije lahko kupite elektriko iz obnovljivih virov neposredno od lokalnih proizvajalcev in hkrati vplivate na njeno ceno. Tržnica namreč omogoča neposredno povezovanje proizvajalcev in kupcev elektrike, ki se o njeni ceni dogovorijo sami. Ker ni posrednika, to je dobavitelja elektrike, in s tem posledično njegove provizije, lahko porabniki za elektriko odštejete manj, proizvajalec pa bo kljub temu lahko za proizvedeno energijo zaslužil več.

 

Uporaba tržnice je enostavna

Z električno energijo lahko na tržnici trguje vsakdo, ki za dobavitelja elektrike izbere podjetje SONCE energija, ekskluzivnega partnerja SunContract tržnice v Sloveniji. Gre za klasičen postopek menjave dobavitelja, ki ga izvedete enostavno, kar prek spleta. S podpisom pogodbe porabniki sprejmete osnovno ceno elektrike, ki pa niti ni toliko pomembna, saj jo lahko nato sami izbirate, to je znižate, glede na ponudbo na tržnici. Pri tem pa ne izbirate samo cene, temveč tudi vir elektrike. Na tržnici se trguje izključno z elektriko iz obnovljivih virov: sonce, voda, biomasa … 

Porabniki lahko ceno na tržnici znižate s sklenitvijo individualnega dogovora s proizvajalcem, ki ga osebno poznate, sprejmete katero izmed ponudb proizvajalcev na tržnici ali sami oddate ceno, po kateri ste pripravljeni plačati elektriko. 

Vas zanima trgovanje na prvi energetski tržnici? Za več informacij obiščete spletno stran www.sonce.com, pokličite na 059 07 09 09 ali pišete na e-mail elektrika@suncontract.org.  

Oglejte si video navodila za uporabo tržnice.

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 266 times, 1 visits today)