2:28 pop OBČINE

Občine: Prostovoljstvu prijazno mesto 2020

Katere so slovenske občine, ki aktivno spodbujajo prostovoljstvo? “Prostovoljstvo se vedno dogaja v skupnosti. Ponekod je odvisno od posameznikov, pripravljenih priskočiti na pomoč v stiski ali se odzvati na novo potrebo v okolju, drugod pa je visoka stopnja solidarnosti in sodelovanja v skupnosti posledica načrtnega delovanja občinskih uprav,” pravijo na Slovenski filantropiji. 

Sporočajo, da je s sistematičnim spodbujanjem prostovoljstva in zagotavljanjem podpore delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjanjem pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in s promocijo prostovoljstva z lastnim zgledom vodstev občin je 24 slovenskih občin naziv Prostovoljstvu prijazno mesto ponovno potrdilo.

Naziv pa sta prvič pridobili tudi Občina Logatec in Občina Velika Polana.

Naziv so potrdile mestne občine Kranj, Ljubljana, Murska Sobota in Velenje ter občine Črna na Koroškem, Divača, Gornja Radgona, Hrpelje-Kozina, Kamnik, Kočevje, Krško, Laško, Medvode, Murska Sobota, Postojna, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Sevnica, Sežana, Slovenske Konjice, Škofja Loka, Trbovlje, Tržič, Vodice in Žalec.

 

Vir: Slovenska filantroprija

(Visited 146 times, 1 visits today)
Close