Ljubljana: najbolj varno mesto

20 marca, 2017
Vir: Turizem Ljubljana

Ljubljana je prejela Slovensko veliko nagrado varnosti (Slovenian Grand Award) za najbolj varno mesto za leto 2016 v kategoriji mestnih občin.

Gre za največjo nagrado s področja varnosti v Sloveniji, ki jo podeljuje Institut za korporativne varnostne študije, ICS – Ljubljana v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti. Nagrada se podeljuje izbranim institucijam in posameznikom za njihov inovativni prispevek na področju razvoja in uveljavljanja varnosti.

Foto vir: www.ics-institut.com
Foto vir: www.ics-institut.com

Odločitev, ki je botrovala temu, da gre nagrada v roke MOL, je povezana s tem, da Mestna občina Ljubljana na področju zagotavljanja in skrbi za javno varnost namenja izjemno veliko pozornosti in v ta namen organizira različne dogodke, akcije, posvete in konference.
Izpostavljeno je dobro delovanje Sosveta za varnost MOL in 13 sosvetov za varnost občanov v četrtnih skupnostih, nadaljevanje projektov ‘Človek, čuvaj svoje mesto, samo eno imaš’ in ‘Bodi zvezda ne meči petard’ in organizacija delavnice ‘Sem sreča v nesreči – kaj storiti med, pred in po nesreči’ s ciljem osveščanja in izboljšanja splošne varnosti v MOL.

K. Ž.

 

Nazaj na kategorijo obcine.
(Visited 146 times, 2 visits today)