8:00 dop OBČINE

17. Županov tek – tek za dober namen

Mestna občina Kranj v sodelovanju z Zavodom za šport Kranj in Atletskim klubom Triglav Kranj v soboto, 13. maja ob 10. uri na Brdu pri Kranju organizira tradicionalno dobrodelno, športno, kulturno in družabno prireditev 17. Županov tek – Kranj 2017 za razvoj socialnega podjetja Fundacije Vincenca Drakslerja in njenih programov.

Vir: zupanovtek.si

Vir: zupanovtek.si

Udeleženci se boste lahko pomerili na 1.400- in 10.000-metrski razdalji. Organiziran bo tudi tek za najmlajše na 200 metrov z varstvom in animacijskim programom za otroke do 8. leta.

Kako se lahko prijavite na tek?

Prijave bodo možne do  12. maja do 19.00, in sicer:

  • na telefonsko številko 04/255 12 18;
  • od 23.3.2017 dalje osebno v Kr’štacuni na Glavnem trgu 17 ali Štacuni Rokodelc, Glavni trg 7 v starem Kranju v delovnem času trgovine, od ponedeljka do petka od 9. do 20. ure, ob sobotah od 9. do 13. ure, kjer lahko plačate tudi startnino.
Vir: zupanovtek.si

Vir: zupanovtek.si

Vir: zupanovtek.si

Vir: zupanovtek.si

Vsa zbrana sredstva Županovega teka gredo v dobrodelne namene. Sredstva Županovega teka so v  celoti namenjena za socialne programe Fundacije Vincenca Drakslerja.

Fundacija Vincenca Drakslerja še posebej pomaga odvisnikom in težje zaposljivim osebam in invalidom.

Vir: zupanovtek.si

Vir: zupanovtek.si

V zadnjih letih ji je uspelo tudi s pomočjo Županovega teka obnoviti Dom Vincenca Drakslerja ter v njem vzpostaviti Reintegracijski center za ozdravljene odvisnike. Pred petimi leti je program reintegracije nadgradila z delovnim usposabljanjem in zaposlitveno rehabilitacijo, ki se izvaja v delavnicah socialnega podjetja. Urejena je bila okolica Doma Vincenca Drakslerja (asfaltiranje ceste za gospodarskim poslopjem, odvodnjavanje in asfaltiranje 505 m2 dvorišča, obnova zadnjega dela ostrešja gospodarskega poslopja, zamenjava ostrešja nekdanjega kegljišča, popolna obnova krušne peči). Sredstva zbrana letos bodo namenjena za nakup opreme in orodja za delavnice, ureditev delavnic ter Zaposlitveni center Fundacije Vincenca Drakslerja.

 

(vir: http://www.zupanovtek.si/)

(Visited 173 times, 1 visits today)
Close