10:00 dop KULINARIKA IN RECEPTI

Sobotni brunch: popečeni kruhki na 3 načine

Sobotni brunch: popečeni kruhki na 3 načine

Se vam zdi, da je toast najbolj dolgočasen zajtrk na svetu? Ni nujno, če ga le naredite kanček bolj zanimivga od toast šunke in sira. Izbrali smo 3 ideje, kako je lahko toast ali popečen kruh prvovrsten sobotni “brunch”.

 

1. S tuno. Lahko ga naredite enostavno – popečen toast obložite s tuno iz konzerve, dodate majonezo in to je to. Lahko pa ga naredite malo bolj v stilu domačega chefa: prepražite čebulo ali šalotko, dodajte odcejeno tuno iz konzerve in še malo prepražite. Toast obložite z mešanico, nanjo naložite narezan češnjev paradižnik in potresete z malce nasekljanih črnih oliv ter peteršilja, dodate ahko tudi koruzo, po vrhu pa polijete žličko olivnega olja. Če želite obrok še nadgraditi, toast ponudite z omako na osnovi masla ali majoneze, ki jima dodate malo sladke paprike in čilija.

2. Z jajcem. Toast z jajcem bo očaral vsakogar. Tudi čisto osnovna varianta vmešanih jajčk na popečenem kruhu. Za nadgradnjo pa najprej v ponvi popecite malo slanine, nato v ponev položite izdolben toast, v okvir ubijte jajce in zapecite na oko. posebej popecite na palčke narezano sredico toasta, ki bo primerna za pomakanje v rumenjak. Čez jajce naribajte še malo poljubnega sira in po želji začinite s pekočo omakco.

3. Z lososom. Popecite toast, ga namažite s sirnim namazom, nanj položite rezino dimljenega lososa ter malce popoprajte ter potresite s svežo rukolo. Ob tem toastu teknejo sveži češnjevi paradižniki. Za nadgradnjo pa losos nasekljajte, dodajte sirni namaz in malo kisle smetane, vmešajte še malo drobnjaka. Popečen toast “namažite” s prerezanim paradižnikom in pokapajte z olivnim oljem, prerežite po diagonali, lososa pa ponudite kot pomako.

 

(Visited 1.288 times, 8 visits today)
Close