Čajote so vse bolj priljubljene pri nas, saj dobro uspevajo na naših vrtovih.
Čajote lahko pečemo ali kuhamo, uporabimo v juhi – posebej slastne pa so ocvrte. Zbrali smo 3 načine za cvrtje, izberite najljubšega …
1. Klasika v drobtinah
Čajote olupimo, narežemo na rezine, jih osušimo, povaljamo v moki, jajcu in drobtinah in hrustljavo ocvremo.
Zraven se poda domača omaka ali kisla smetana.
2. V palačinkah
Pripravimo testo za palačinke, v katerega pomakamo rezine čajot – lahko pa jih narežemo tudi na koščke in povaljamo v testu. Ocvremo v vročem olju ali v cvrtniku na zrak.
3. Čajote v pivskem testu
Gre za podoben način kot prejšnji, le da v masi za palačinke del ali vse mleko nadomestimo s pivom. To naredi jedi posebej zanimiv okus in takšne čajote so odlična priloga jedem z žara.