Čajote so zanimive bučke, ki jih ni najbolj enostavno olupiti, saj so polne bodic, a rastejo tudi pri nas in so vse bolj popularne.
So namreč kot nekaj med bučkami in krompirjem, zaradi česar lahko z njimi včasih nadomestimo krompir, včasih bučke – ali pa kar oboje.
Poiskali smo 3 najboljše načine priprave čajot.
1. Pečene čajote
Čajote olupimo, narežemo na kolobarje in spečemo kot krompir (v ponvi ali pečici), z olivnim oljem in soljo ter rožmarinom bodo čudovite!
2. Kuhane čajote
Čajote lahko skuhamo podobno kot krompir v kosih. Zelo okusna priloga, ki ji dodamo le malo masla in soli.
3. Juha iz čajot
Juho skuhamo enako kot iz bučk – bo pa zaradi teksture čajot bolj gosta, kremna. Dodamo jim lahko tudi oranžno bučo za bolj jesenski pridih.
Več o čajotah pa TULE.