Recept: hrustljava pita s krompirjem, čebulo in ocvirki

21 februarja, 2021

Tale naša pita s krompirjem je različica sicer bolj znanih jedi, kot so pita krompiruša, krompirjev burek in krompirjeva tortilja.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Seveda bi bilo idealno, da jo pripravimo po enem od tradicionalnih receptov in sami naredimo tudi testo, a zelo okusna je tudi takšna – tako smo se prepričali sami!

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Sestavine:

  • vlečeno testo
  • krompir
  • čebula
  • ocvirki
  • maščoba

Priprava:

Pripravite okusen tenstan krompit po receptu naših babic. Nadevate ga na eno plast vlečenega testa, prekrijete z drugo plastjo in spečete po navodilih (praviloma okoli 20 minut).

Postrežete narezano na kose, kot prilogo ali kot glavno jed (priporočamo, da jo spečete v okroglem pekaču) ob skledi solate. –

NAMIG: Poskusite tudi z listnatim testom. Pita bo malo drugačna, a ravno tako zelo okusna. Pripravite lahko tudi slastne manjše žepke, ki so bombastičen prigrizek.

(Visited 414 times, 3 visits today)